FIGC nemenovala Lippiho do funkcie pre možný stret záujmov so synom

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 10:45 • 2 min
FIGC nemenovala Lippiho do funkcie pre možný stret záujmov so synom

RÍM - Uznávaný tréner Marcello Lippi sa vzdal tretej funkcie pri talianskej futbalovej reprezentácii. Národná federácia (FIGC) mu najskôr ponúkla post technického riaditeľa, neskôr však Lippiho nástup spochybnila pre možnú nezlúčiteľnosť funkcií s povolaním jeho syna. Informáciu priniesla talianska tlačová agentúra ANSA.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatosemročnému koučovi ponúkla FIGC spomínanú pracovnú pozíciu v máji. Lippi ju prijal, no na začiatku júna Talianska futbalová federácia jeho nástup do funkcie pozdržala. Začala totiž skúmať stret záujmov medzi povolaniami Lippiho a jeho syna Davida. Hráčsky agent, ktorý zastupuje aj reprezentačného obrancu Giorgia Chielliniho, sa následne vzdal svojej práce, aby sa jeho otec mohol vrátiť do štruktúr FIGC. Odvolacia komisia federácia skúmala prípad v uplynulých dvoch týždňoch, ortieľ však dosiaľ nevyslovila.

 

Marcello Lippi doviedol Talianov k titulu majstrov sveta v roku 2006, druhýkrát sa ako hlavný tréner vrátil na lavičku "squadry azzurry" o dva roky neskôr. Po neúspechu v základnej skupine na MS 2010, pod ktorý sa výraznou mierou podpísalo slovenské víťazstvo 3:2, Lippi pri reprezentácii skončil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies