Fanúšikovia SR v Lille veštia dva góly "sokolov"

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 11:50 • 2 min
Fanúšikovia SR v Lille veštia dva góly "sokolov"

LILLE - od vyslaného redaktora Juraja Karpiela) - Futbalové majstrovstvá Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) majú za sebou presne tretinu zápasov základnej fázy, každé z 24 mužstiev odohralo po jednom stretnutí.

slovakia

left justify in out

Zaujímavosťou je, že tím, ktorý otvoril skóre, neprehral v žiadnom z doterajších dvanástich duelov šampionátu. V každom z úvodného tucta vystúpení videli diváci aspoň jeden presný zásah.

Slovenskí fanúšikovia pred stredajším zápasom SR proti Rusku v Lille (15.00 h) veria, že aj priaznivci "sokolov" sa na Štadióne Pierra Mauroya budú radovať z niekoľkých gólov. Zverenci trénera Jána Kozáka nevstúpili do turnaja podľa svojich predstáv, v sobotu v rámci B-skupiny podľahli Walesanom 1:2 a skomplikoval si cestu k vytúženému postupu do osemfinále. Rusi vo svojom prvom dueli remizovali s Angličanmi 1:1. "Bolo by skvelé, ak by sme Rusov schladili jedným či dvoma gólmi," vraví Miroslav, ktorý spolu s ďalšími piatimi fanúšikmi Kozákovej družiny pricestoval do Lille z východného Slovenska. "Verím, že zvíťazíme. Mohli by sme uspieť 2:1," dodal Miroslav, s jeho prognózou súhlasí aj Jozef, kapitán štvrtoligových Kračúnoviec z okresu Svidník. Ich spoluhráč z oblastnej súťaže Jozef predpovedá nerozhodný výsledok 2:2 a gól Jána Ďuricu. "Viac by sa mi páčil scenár s dnešným víťazstvom a v pondelok remíza s Angličanmi," konštatuje Miroslav s dôvetkom, že pri včerajšej návšteve fanzóny v Lille videli mnoho Slovákov, ale len zopár Rusov.

Prehra tímu SR v prvom stretnutí, samozrejme, nepotešila, no partia z východného Slovenska je naďalej dobre naladená a nechýba jej optimizmus. Miroslav a jeho priatelia pravidelne navštevujú zápasy slovenského mužstva. "Chodíme do Žiliny, nevynechali sme snáď ani jeden duel poslednej kvalifikácie. Boli sme aj v Chorzówe, keď sme zdolali Poliakov a postúpili na majstrovstvá sveta. Pre snehovú metelicu sme vtedy prišli na štadión len 15 minút pred začiatkom zápasu," vraví Miroslav a pokračuje: "Vybrali sme si súboj v Lille, pretože na zápas do Bordeaux proti Walesu by to autom bolo veľmi ďaleko a v septembri sa chystáme do Trnavy na kvalifikačné stretnutie proti Anglicku." Kračúnovská partia futbalových nadšencov si nenechala ujsť ani duely ukrajinského Šachtaru Doneck v Lige majstrov v neďalekom Ľvove proti Bayernu Mníchov či Realu Madrid.

Miroslav je príslušník policajného zboru. On a ani jeho priatelia nemajú vo Francúzsku obavy z hrozieb teroristických útokov či iných nepokojov. "Nebáli sme sa. Aj v rodinách sa o tom skôr požartovalo. Samozrejme, nikdy sa to nedá vylúčiť na sto percent, ale nemáme strach," uzavrel Miroslav a zalovil v pamäti: "Voľakedy som hrával s otcom Ondreja Dudu. Bol skvelý útočník..."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies