Tohtoročná rally Budapešť - Bakamo aj so slovenským zastúpením

NETKY.SK • 27 Január 2020, 12:27 • 2 min
Tohtoročná rally Budapešť - Bakamo aj so slovenským zastúpením

Už tento týždeň štartuje 13. ročník najväčšej amatérskej dobročinnej rally sveta Budapešť Bamako 2020. Na štart v metropole Maďarska sa postaví 250 tímov z 85 krajín sveta. Čaká ich pekná dávka kilometrov, za 17 dní musia zvládnuť až 9000.

slovakia

left justify in out

Prvá etapa naprieč Európou

V posledný januárový deň odštartuje ďalší ročník dobrodružných pretekov naprieč krajinami západnej Afriky. Úvodná etapa vedie naprieč celou Európou a Marokom z Budapešti až do Marakéša. 

 

 

Pokračovanie v africkej divočine

Potom sa účastníci vydajú na náročnú cestu cez pohorie Atlas na niekdajšie trate slávnejšej a staršej rally Dakar. Po absolvovaní púštnych ciest Západnej Sahary vstúpi rally do púštnych dún a soľných plání Mauretánie až do národného parku Banc D’Arguin.

 

 

Jediný štadión s trávnatou plochou v meste

Trasa ďalej pokračuje cez trávnaté porasty a savanu v Senegale, cez džungľu a tropický prales v Guinei. Cieľová rovinka povedie na národný futbalový štadión v meste Freetown v Sierra Leone, ktorá bola pre turistov ešte donedávna neprístupná.

 

img

 

Aj amatérski jazdci

S myšlienkou rally pre každého, na čomkoľvek a akýmkoľvek spôsobom prišiel Andras G. Szabo. Aj keď má rally súťažnú kategóriu s profesionálnymi jazdcami, cieľom Budapešť Bamako je umožniť aj amatérskym jazdcom zažiť dobrodružstvo rally. Dôkazom je kategória "Spirit", v rámci ktorej sa je možné zúčastniť rally bezplatne na zaujímavom vozidle akými sú Trabant, Polski Fiat, či Škoda 120.

 

img

 

Humanitárna pomoc

Dôležitou súčasťou rally je aj dobročinný zámer, ktorý tento rok predstavuje zapojenie sa do iniciatívy Charity Water a pomoc účastníkov rally s vybudovaním studne v Sierra Leone. Rally tiež sprevádza konvoj s humanitárnou pomocou.

 

img

 

Africké stromy

Tento rok jeho súčasť tvoria sadenice afrických stromov Neem, ktoré majú vysokú schopnosť absorbcie CO2 a produkujú esenciálne oleje využiteľné v medicíne. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Patanjali Ayurved (@patanjaliproducts),

 

 

Slovenské zastúpenie

Príprave na rally sa venuje už niekoľko mesiacov aj naše ťeliezko v ohni Team Fit&Co, ktorý má počas svojej premiérovej účasti ambíciu absolvovať celú trasu. Na štart sa postaví s vozidlom Land Rover Discovery II TD5 vo výraznej offroadovej úprave a s expedičným vybavením.

 

img

 

Jazdci zo Slovenska majú na rally Budapešť Bamako dobré meno. Práve počas prvých ročníkov v rokoch 2004, 2006 a 2008 súťažnú časť vyhrala posádka manželov Ulrichovcov zo Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies