OĽANO ponúka miesto zvyšným poslancom strany Za ľudí

NETKY.SK • 9 September 2021, 15:42 • 2 min
OĽANO ponúka miesto zvyšným poslancom strany Za ľudí

BRATISLAVA - Poslancami Za ľudí nateraz ostávajú Miriam Šuteková, Alexandra Pivková, Juraj Šeliga a Jana Žitňanská.

slovakia

left justify in out

Ak budú mať zvyšní poslanci strany Za ľudí chuť pridať sa k poslaneckému klubu hnutia OĽANO, klub prijme každého čestného poslanca. Vyhlásil to predseda klubu OĽANO Michal Šipoš.

 

Po odchode poslancov z frakcie Za ľudí do klubu SaS ostali v parlamente štyria poslanci reprezentujúci stranu Za ľudí. Podľa rokovacieho poriadku parlamentu by mal klub Za ľudí zaniknúť, keďže nemá najmenej osem členov.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Pre Fica je strana Za ľudí obeťou vlády. Verí, že Smer-SD vyhrá ďalšie voľby

 

Poslancami Za ľudí nateraz ostávajú Miriam Šuteková, Alexandra Pivková, Juraj Šeliga a Jana Žitňanská.

"Ak budú mať chuť títo ostatní poslanci zo strany Za ľudí byť súčasťou nášho klubu, všetkých čestných, statočných a slušných ľudí, ktorí demokraticky zmýšľajú, nemáme problém prijať," povedal na štvrtkovej tlačovej konferencii Šipoš.

 

Dodal, že je to na ich rozhodnutí. Myslí si, že potrebujú čas si ešte utriediť veci v hlaveŠipoš pripomenul, že pokiaľ klub nemá najmenej osem poslancov, automaticky zaniká. Nevie preto, ako by mohol fungovať klub s menším počtom poslancov. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) v stredu (8. 9.) uviedol, že si chce ešte preštudovať možnosti zachovania poslaneckého klubu Za ľudí.

 

K téme: Remišová odmieta privatizáciu strany úzkou skupinkou ľudí. Kritizuje Kisku

 

Šiesti poslanci Národnej rady (NR) SR zo strany Za ľudí okolo Márie Kolíkovej v stredu oznámili, že končia v strane i poslaneckom klube a odchádzajú do klubu SaS. Predseda SaS Richard Sulík deklaroval záujem udržať vládnu koalíciu aj to, že si SaS nechce nárokovať ďalšie posty v rámci koalície. Jedinou požiadavkou strany má byť zotrvanie Kolíkovej vo funkcii ministerky spravodlivosti. Šéfka Za ľudí Veronika Remišová v reakcii povedala, že odchod kolegov považuje za zradu hodnôt i všetkých členov strany.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona