F1: Horner chcel oslabiť tím McLaren, Hamilton ho však vyniesol ku hviezdam

NETKY.SK • 22 Január 2016, 13:36 • 2 min
F1: Horner chcel oslabiť tím McLaren, Hamilton ho však vyniesol ku hviezdam

BRATISLAVA - Šéf Red Bullu vo formule 1 Christian Horner chcel po sezóne 2012 oslabiť tím McLaren, a tak poradil Mercedesu, aby podpísal zmluvu s Lewisom Hamiltonom.

slovakia

left justify in out

Vtedy ešte netušil, že britský pilot bude v monoposte "strieborných šípov" dominovať a získa dva majstrovské tituly po sebe. Horner tiež prezradil, že v súčasnosti už trojnásobný šampión chcel v rokoch 2012 a 2013 "zúfalo" jazdiť vo farbách "červených býkov", no jeho služby odmietli, pretože cítili, že spolupráca so Sebastianom Vettelom by nefungovala.


"McLaren bol v sezónach 2011 a 2012 na veľmi vysokej úrovni a myslel som si, že pre nás by bolo lepšie, keby bol radšej v Mercedese. Keďže my sme neboli v pozícii získať ho, podpichol som Nikiho Laudu (nevýkonný prezident Mercedesu, pozn.), aby ho podpísali a oslabili tak McLaren. Nepredpokladal som, že Mercedes sa stane takým suverénom," povedal Horner pre F1 Racing magazine.


Ako Hamilton na konci sezóny 2012 odišiel z McLarenu, táto tradičná britská stajňa nedosiahla v F1 ani jedno víťazstvo. Namiesto toho sa v Mercedese stal dominantnou postavou a ukončil štvorročnú nadvládu Red Bullu a Vettela. Rodák zo Stevenage Hamilton po prvom roku v nemeckom tíme a zmene pravidiel vyhral v ostatných dvoch ročníkoch v efjednotke 21 veľkých cien z celkovo 38. Jeho tímový kolega Nico Rosberg pridal 11 prvenstiev. Zvyšných šesť si podelili jazdci z konkurenčných tímov - Vettel (3, Ferrari) a Daniel Ricciardo (3, Red Bull). Informácie sú z portálu Sky Sports.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies