EŠPORT Najúspešnejší hráč CSGO pozastavil svoju kariéru, problémom je duševné zdravie

NETKY.SK • 23 Január 2022, 14:00 • 2 min
EŠPORT Najúspešnejší hráč CSGO pozastavil svoju kariéru, problémom je duševné zdravie

Jeden z najúspešnejších hráčov FPS hry CSGO a hlavne jedna z najobľúbenejších osobností vo svete Ešportu musel pozastaviť svoju kariéru. Štvornásobný Major šampión Nicolai "Device" Reedtz sa v posledných mesiacoch potýkal s problémami s duševným zdravím a nakoniec sa rozhodol pozastaviť svoju legendárnu kariéru.

slovakia

left justify in out

Štvornásobný Major šampión, prekvapivý prestup z organizácie Astralis

 

Nicolai "device" Reedtz patrí dlhodobo medzi najlepších hráčov FPS hry CSGO a je vzorom mladých výchadzajúcich talentov, ktoré sa snažia v tejto hre presadiť. Device zažil svoje najúspešnejšie roky v tíme Astralis, kde so svojimi dánskymi spoluhráčmi vytvorili legendárnu éru, ktorá sa doposiaľ nikomu nepodarila ani len napodobniť. 

 

Turnaje Major sú najprestížnejšie v hre CSGO, ktoré sa v dnešnej dobe organizujú jeden až dvakrát do roka. Device pôsobil v tíme Astralis od roku 2016, v ktorom sa im podarilo prvýkrát vyhrať tento turnaj v roku 2017  v americkej Atlante. Od tohto trimfu začala tzv. Astralis éra, ktorá znamenala zisk ďalších 3 turnajov Major a zastavila sa až ich posledným triumfon na turnaji v Berlíne 2019. 


V roku 2020 sa Major neorganizoval kvôli pandemickým dôvodom a mnoho top hviezd sa začalo potýkať so stratou motivácie. Turnaje začali organizovať online a pre elitných hráčov, ktorí boli doposiaľ zvyknutí hrať v naplnených arénach, sa začalo veľmi problematické obdobie. Počas "online éry" sa na vrchol dostali nové organizácie a tie staré sa pomaly ale isto začali trápiť. 

 

Na začiatku roka milovaný Device opustil svojich spoluhráčov a rozhodol sa zmeniť tím. Jeho odchodom oficiálne skončila legendárna Astralis éra a Device si chcel dokázať, že dosiahnuť svoje najlepšie výkony môže aj bez svojich spoluhráčov. Device prestúpil do tímu Ninjas in Pyjamas, kde boli jeho osobné výkony v celku dobré, no tímové výkony sa ani zdaľeka nepribližovali tým, aké dosahoval tím Astralis v rokoch 2016-2019.

 

Na turnaji Major vo švédskom Štokholme sa Deviceov tím umiestnil iba na spoločnom 5. až 8. mieste po vypadnutí vo štvrťfinále. Následne sa znova turnnaje presunuli znova do online podoby a Device sa na konci roka rozhodol vynechať posledné turnaje. 

 

 

Duševné zdravie a rôzne špekulácie o návrate do Astralisu

 

Deviceova pauza na konci roka 2021 spôsobila vznik rôznych špekulácií o jeho možnom návrate do tímu Astralis. Hráč sa    osobne prostredníctvom Twitteru rozhodol vyjadriť k tejto situácii a jednoznačne odpovedal, že sú to len špekulácie a výmysly. 

 

Nová sezóna a nové turnaje sú takmer za rohom a v priebehu tohto týždňa organizácia NiP oznámilaže Device sa rozhodol  zobrať si dlhšiu pauzu, aby sa mohol naplno venovať sebe a vyriešiť svoje duševné zdravie. Dávame Nicolaovi čas, ktorý potrebuje na to, aby sa vrátil. Rovnako ako každému inému zranenému hráčovi."

 

Device sa vyjadril aj k tomuto oznámeniu: „Momentálne pracujem na bezpečnom návrate neviem sa ho dočkať.“ Byť stredobodom pozornosti vôbec nie je jednoduchá situácia a môže spôsobiť problémy s psychikou ľudí. My prajeme Nicolaovi čo najrýchlejšie uzdravenie a tešíme sa na jeho skvelý comeback. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies