Mireille Mathieu si užíva v Bratislave krásne počasie

NETKY.SK • 16 Október 2022, 16:19 • 2 min
Mireille Mathieu si užíva v Bratislave krásne počasie

BRATISLAVA - 1.dáma svetového šansónového neba Mireille Mathieu si pred utorkovým koncertom užíva teplé a slnečné počasie ako aj komfort luxusného hotela priamo pri Dunaji v Bratislave

slovakia

left justify in out

1. dáma svetového šansónu, legendárna Mireille Mathieu si užíva krásne, slnečné počasie v Bratislave.

Na Slovensko chodí rada a aj teraz sa už teší na svoj veľký recitál v utorok, 18.10., kedy od 20-ej hodiny svojim spevom vďaka JVS Group v NTC poteší všetkých fanúšikov zo Slovenska i takých, ktorí ju sprevádzajú po všetkých  koncertoch. Zázemie jej poskytol krásny, luxusný 5- hviezdičkový hotel Grand, patriaci BHP na brehu Dunaja s heliportom na streche a vyberanou kuchyňou, ktorý hostil množstvo významných svetových politikov, no aj aj Kylie Minogue, ci Robbieho Wiliamsa. Využiť tu môže napríklad aj nádherné wellness Zion Spa Luxury s bazénom s nekonečným okrajom a nádherným výhľadom na najvyššom poschodí hotela.

Narodila sa v Avignone, v chudobnej mnohodetnej rodine. Mala trinásť súrodencov. Jej otec, Roger Mathieu, bol kamenár, ktorý sa chcel stať spevákom, matka Marcelle Mathieu sa starala o domácnosť. Mireille začala spievať už ako štvorročná v kostole počas polnočnej omše, neskôr rada počúvala rozhlasové nahrávky šansónových interpretov. Jej vzorom bola Edith Piaf. Už ako mladá pracovala v továrni. Z peňazí, ktoré si zarobila, platila za hodiny spevu u profesorky Laury Collierovej.

Mireille Mathieu ako výrazný talent objavil Johnny Stark, ktorý bol manažér francúzskej speváckej hviezdy, Johnnyho Hallydaya. Manažoval jej hudobnú kariéru, stretnutia s novinármi, s fotografmi, chodila na hodiny spevu, tanca, študovala francúzštinu, angličtinu, či dokonca spoločenské správanie. Vystupovala s orchestrom Paula Mauriata, jej textárom bol André Pascal, ktorý bol autorom jej hitov ako sú „Mon crédo“, „Viens dans ma rue“, či „La première étoile“. Dňa 21. novembra 1965 bola po svojom prvom televíznom vystúpení v parížskej Olympii označená za druhú Édith Piaf. Jej piesne „Mon crédo“ a „C'est ton nom“ sa stali vo Francúzsku veľkými hitmi, no známou sa stala aj za hranicami svojej krajiny: v Mexiku, Kanade a USA, kde vystúpila v Show Eda Sullivana (sledovanej 50 miliónmi divákov), či v relácii Dannyho Kayea. Neskôr v New Yorku v Show Merva Griffina, či viackrát v Carnegie Hall. V Las Vegas Mireille Mathieu vystúpila s Frankom Sinatrom a Deanom Martinom, jej vystúpenia sa konali v tomto meste aj v Universal Amphitheatre. Spievala aj v bývalom východnom bloku, v Zimnom paláci v Petrohrade, bola prvou speváčkou zo západných krajín, ktorá vystúpila v Číne.

Mireille Mathieu patrí medzi najpredávanejších hudobných umelcov sveta. Predala viac ako 100 miliónov hudobných nahrávok. Nahrala približne 1 200 piesní v deviatich jazykoch, spolupracovala so svetovými hudobnými osobnosťami ako sú Charles Aznavour, Barry Manilow, Paul Anka, Plácido Domingo, Julio Iglesias, Tom Jones, Peter Alexander, spievala so Zborom Červenej armády a s mnohými ďalšími. Medzi jej najznámejšie piesne patria hity „Acropolis adieu“, „Ne me quitte pas“, „Santa Maria de la mer“, či úspešná coververzia piesne „Blue Bayou“ od Roya Orbisona. Viacero hitov Mireille Mathieu napísal francúzsko-alžírsky skladateľ Eddy Marnay, ktorý spolupracoval aj s Edith Piaf.

V roku 1985 speváčke umrel otec. V roku 1989 zomrel Johnny Stark. V tom istom roku bola Mireille Mathieu požiadaná vtedajším francúzskym prezidentom Françoisom Mitterrandom, aby zaspievala na počesť generála Charlesa de Gaulla. Rok na to absolvovala niekoľko koncertov v Palais des Congrès v Paríži. V roku 2005 Mireille Mathieu po štyridsiatich rokoch na hudobnej scéne a po vydaní jej 38. francúzskeho hudobného albumu vystúpila v Olympii. Mireille Mathieu podporila v prezidentských voľbách na námestiach Nicolasa Sarkozyho zaspievaním hymny „La Marseillaise“.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies