Silné búrky spôsobili problémy: Rýchlik narazil do spadnutého stromu

NETKY.SK • 29 Júl 2019, 07:01 • 2 min
Silné búrky spôsobili problémy: Rýchlik narazil do spadnutého stromu

HRONSKÁ DÚBRAVA - V blízkosti obce Hronská Dúbrava nachádzajúcej sa v okrese Žiar nad Hronom došlo včera k nehode rýchlika, ktorá bola dôsledkom nepriaznivého počasia.

slovakia

left justify in out

Rýchlik smertuúci do Bratislavy narazil do spadnutého stromu. Strom z koľajiska následne odstraňovali hasiči zo Žiaru nad Hronom.

 

Hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová informovala, že pri nehode utrpela jedna osoba ľahké zranenia. Ľudí z havarovaného vlaku prišiel vyzdvihnúť evakuačný autobus HaZZ z Pliešoviec, pričom trať medzi Zvolenom a Bratislavou museli na čas uzavrieť.

 

Oblasť Žiaru nad Hronom však zďaleka nebola jediná, kde počasie narobilo problémy. Na východe Slovenska museli hasiči včera večer zasahovať celkom 21-krát. Väčšinou odstraňovali popadané stromy a konáre z cestných komunikácií. Niektorý pracujú na odstraňovaní škôd doposiaľ.

 

img

 

V Košickom kraji hasiči zasahovali v 13 prípadoch, a to v okresoch Rožňava, Michalovce a Trebišov. Jeden výjazd realizovali aj v Košiciach.  "V obci Trhovište v okrese Michalovce vietor uvoľnil plech strechy na trojposchodovej budove. V obci Kašov v okrese Trebišov spadol telekomunikačný stĺp. Naši príslušníci aktuálne odstraňujú popadané konáre v katastri obce Gočaltovo v Rožňavskom okrese," uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach.

 

Hasiči v Prešovskom kraji zasahovali v uplynulých hodinách v ôsmich prípadoch. "Okrem popadaných stromov strhlo plech na rovnej streche vo Vyšnom Žipove v okrese Vranov nad Topľou. Niektoré časti budovy Úradu práce sociálnych vecí a rodiny v Sabinove prechádzajú rekonštrukciou, čo nevydržalo nápor vetra a časť strechy nadvihlo. Nešlo však o nič vážne," uviedol operačný dôstojník KR HaZZ v Prešove.

 

Meteorológovia však upozorňujú, že na pozore by sme sa mali mať aj dnes. V poobedných hodinách totiž opäť hrozia silné búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa pred búrkami pre stredné a východné Slovensko. Výstraha prvého stupňa platí dnes od 14.00 h do polnoci vo všetkých okresoch Banskobystrického, Košického a Prešovského kraja. Týka sa tiež niektorých okresov Trenčianskeho, Nitrianskeho a Žilinského kraja. V daných lokalitách očakávajú meteorológovia búrky, prípadne búrky s krúpami, s úhrnmi zrážok 20 až 40 milimetrov.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies