Českí kriminalisti zadržali v Prahe električkového vraha, je ním cudzinec

NETKY.SK • 10 Marec 2011, 07:55 • 2 min
Českí kriminalisti zadržali v Prahe električkového vraha, je ním cudzinec

Českí kriminalisti zadržali v Prahe električkového vraha, je ním cudzinec

slovakia

left justify in out

img

Českí kriminalisti zadržali v utorok v centre Prahy 58-ročného cudzinca podozrivého z vraždy, ku ktorej došlo vo februári v električke na konečnej zastávke linky číslo 22 pri železničnej stanici Hostivař.
      Informoval o tom dnes portál idnes.cz s odvolaním sa na kriminalistu Josefa Mareša.
      Vyšetrovatelia predpokladajú, že motívom hrdelného zločinu bola pomsta za predchádzajúce správanie obete v jednom z pražských podnikov, kde sa obaja muži stretli v osudný večer vôbec po prvý raz. V čase činu sa poznali okolo 20 minút.
      Páchateľ zastrelil 34-ročnú obeť cieleným výstrelom do hlavy, ktorý vodič električky zaregistroval.
      Pri domovej prehliadke v bydlisku podozrivého našla polícia päť strelných zbraní, z ktorých jednu mal muž v nelegálnej držbe. Medzi legálne držanými bola aj vražedná zbraň, ktorá bola registrovaná na páchateľovho spolubývajúceho.
      Cudzinec, ktorý hovorí po anglicky, žije v Prahe osem rokov a živí sa predajom historických zbraní prostredníctvom internetu. Český jazyk neovláda. Problémy so zákonom mal podľa vlastných slov už aj vo svojej vlasti, v ČR však doteraz nebol trestne stíhaný.
      Muža, ktorý sa nachádza v cele predbežného zadržania, obvinia zrejme v krátkom čase z trestných činov vraždy a nedovoleného ozbrojovania sa. Vyšetrovateľ sa chystá podať návrh na uvalenie väzby na podozrivého.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies