Čo primátorovi mesta Vysoké Tatry spôsobilo smútok počas sviatkov?

NETKY.SK • 1 Január 2021, 13:42 • 2 min
Čo primátorovi mesta Vysoké Tatry spôsobilo smútok počas sviatkov?

Ján Mokoš je už viacej volebných období primátorom mesta Vysoké Tatry. Tieto sviatky boli aj pre neho úplne iné.

slovakia

left justify in out

Ako tento tatranský primátor bežne zvykne tráviť medzivianočné obdobie a príchod nového roka? Pre Mokoša sú na prvom mieste Vianoce. „Pre mňa a moju rodinu sú najkrajšie a najvýnimočnejšie okamihy Vianoc tie, kedy si spoločne môžeme sadnúť za sviatočný stôl. A, samozrejme, nechýbajú ani tradičné zvyky, ktoré sme podedili od svojich rodičov,“ prezradil.

 

 

Dodal, že k zvykom patrí prekrojené „jabĺčko pre zdravie“. Ale spoločne tiež ochutnávajú oblátky s medom a rozbaľujú darčeky. K medzisviatočnému obdobiu patria pre primátora neodmysliteľne aj vianočné rozprávky. „Obyčajná pohoda, pokoj a to, že môžeme byť spolu – to je najdôležitejšie,“ prezradil Mokoš.

 

Šéf radnice mesta Vysoké Tatry však dodal, že tieto sviatky boli v mnohom úplne iné. Práve pre pandémiu koronavírusu, neboli ani tie jeho Vianoce úplne také, aké máva každý rok. Mrzelo ho, že spolu nemohla byť celá rodina. „Mrzí ma to najmä kvôli mojím vnúčatám, keďže byť s nimi čo najviac mi okolnosti a povinnosti dovoľujú je pre mňa dôležité,“ doplnil.

 

 

Chce byť čo najlepším starým otcom a cíti, že jeho poslanie voči vnúčatám je odovzdávať im práve aj tradície spojené s koncom a začiatkom roka, „tak ako moji starí rodičia a rodičia odovzdávali vianočné tradície mne“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies