Talianka počas operácie mozgu pripravovala olivy

NETKY.SK • 10 Jún 2020, 15:41 • 2 min
Talianka počas operácie mozgu pripravovala olivy

Lekári už žiadali pacientov, aby počas operácie mozgu hrali na husle či na gitaru, zatiaľ však neexistuje žiadny záznam o tom, že by niekto na operačnom stole plnil olivy.

slovakia

left justify in out

Presne to robila 60-ročná Talianka, keď jej odstraňovali nádor z ľavého temporálneho laloku.

 

Operácia sa podarila
Neurochirurg Roberto Trignani z nemocnice v talianskom meste Ancona uviedol, že dva a pol hodiny trvajúca operácia sa podarila "veľmi dobre". Jeho pacientka pripravila v priebehu jednej hodiny 90 olív.

 


Ľavý temporálny lalok je zodpovedný za reč, pamäť a pohyb pravej časti tela. Lekár pre tlačovú agentúru Ansa vysvetlil, že metóda operovania pri vedomí "umožňuje monitorovať pacienta počas práce a kalibrovať zákroky".

 

Pri operácii musia pacienti zapojiť mozog
Trignani, ktorý bol súčasťou 11-členného zdravotníckeho tímu, už uskutočnil v posledných rokoch asi 60 operácií mozgu na pacientoch pri vedomí.

 

Jeden pacient v Ancone dostal napríklad za úlohu sledovať kreslené seriály. Príprava plnených olív z Ascoly, špeciality regiónu Marky, je však oveľa komplikovanejšia, pripomínajú talianske médiá.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies