Empire State Building v New Yorku sa rozvietila červenou farbou na čínsky lunárny Nový rok

NETKY.SK • 9 Február 2024, 20:10 • 2 min
Empire State Building v New Yorku sa rozvietila červenou farbou na čínsky lunárny Nový rok

NEW YORK - Empire State Building začala vo štvrtok oslavy lunárneho Nového roka slávnostným osvetlením a odhalením výstavy okien na Fifth Avenue.

slovakia

left justify in out

"Tu v Empire State Building je každoročnou tradíciou oslavovať lunárny Nový rok v srdci New Yorku. Naše ikonické okná vstupnej haly Fifth Avenue budú obsahovať slávnostnú umeleckú inštaláciu na počesť tohtoročného zvieraťa, draka," povedala Christina Chiu, výkonná viceprezidentka a prevádzková riaditeľka a finančná riaditeľka Empire State Realty Trust vo štvrtok ráno na slávnostnom osvetlení.

 

"Dnes večer bude Empire State Building svietiť červenou farbou na počesť Roku draka a privíta evolúciu, zlepšenie a hojnosť v nasledujúcom roku," povedala Chiu. 

Huang Ping, čínsky generálny konzul v New Yorku, ocenil červené svetlá Empire State Building na oslavu čínskeho lunárneho nového roka už 24. rok po sebe. "Videl som červenú ako fakľu na oblohe. Ukazuje to ochotu amerického ľudu, otvorenosť a inkluzívnosť amerického ľudu prijať túto rozmanitosť kultúry. Posilnilo to putá a priateľstvo medzi Čínou a Spojenými štátmi americkými. To je presne to, čo chceme v tomto špeciálnom čase, keď sa snažíme vrátiť ten najdôležitejší vzťah na svete do starých koľají,“ povedal Huang Ping.

 

Podľa čínskeho zverokruhu a tradície symbolizuje rok draka odvahu, priazeň a šťastie.

 

Pozorovacie koleso v American Dream Mall v New Jersey bolo v stredu taktiež osvetlené červenou farbou, aby si pripomenuli Rok draka. The Manhasset Youth Dragon Dance Troupe v ten deň vystúpila na každoročnom lunárnom Novoročnom slávnostnom osvetlení.

 

Medzitým sa One World Trade Center v New Yorku plánuje rozsvietiť na červeno a zlato v neskorých popoludňajších hodinách a podvečer od piatka do nedele na oslavu čínskeho lunárneho nového roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Xinhua
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies