Vláda plánuje využiť nevyčerpaný milión eur na prípravu priemyselných území

NETKY.SK • 23 August 2023, 13:00 • 2 min
Vláda plánuje využiť nevyčerpaný milión eur na prípravu priemyselných území

Bratislava - Konkurencieschopnosť SR v oblasti získavania nových investícií sa môže zlepšiť prostredníctvom nevyčerpaného milióna eur spoločnosti MH Invest. Financie sa využijú pri príprave priemyselných území bez známeho investora.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z návrhu Ministerstva hospodárstva  SR na využitie nevyčerpaných finančných prostriedkov spoločnosti MH Invest, ktorý v stredu schválila vláda. "Touto stratégiou dokáže SR ponúknuť relevantné územia v takej fáze pripravenosti, ktorá zásadným spôsobom skracuje čas od rozhodnutia investora o umiestnení investície až po samotný začiatok výroby v novej lokalite. Tento čas je na základe skúseností MH SR a SARIO dnes jedným z najkritickejších faktorov pri rozhodovaní sa investorov," uvádza sa v materiáli. S pripravenými územiami má byť Slovensko podľa rezortu hospodárstva schopné efektívnejšie smerovať investície do regiónov, ktoré by nemali toľko príležitostí na získanie investorov. MH SR predpokladá, že v roku 2024 začne výstavbu dvoch až štyroch nových priemyselných parkov. Návrh vlády sa tak snaží podporiť investície a priemyselný rozvoj na Slovensku prostredníctvom lepšej prípravy investičných lokalít a efektívnejšieho využitia finančných prostriedkov MH Invest. Obdobnou stratégiou boli vybrané a už aj obsadené priemyselné parky napríklad v Rimavskej Sobote a Valalikoch. Teraz je plánovaná výstavba dvoch až štyroch nových priemyselných parkov v roku 2024, čo si vyžaduje analýzu štyroch potenciálnych území. "Pri potrebe analyzovať štyri potenciálne územia v roku 2023 požaduje teda MH SR využitie nevyčerpaných finančných prostriedkov spoločnosti MH Invest v celkovej sume jedného milióna eur," uviedlo ministerstvo. Finančné prostriedky sú z pôvodného účelu zabezpečenia realizácie strategického parku v Nitre, ktorý už nebude potrebný na tento účel. Jediným spoločníkom MH Invest je MH SR. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies