Držitelia preukazov ZŤP môžu využívať diaľnice bezplatne

NETKY.SK • 7 December 2016, 14:33 • 2 min
Držitelia preukazov ZŤP môžu využívať diaľnice bezplatne

BRATISLAVA - Držitelia parkovacích preukazov ZŤP, oslobodení od platenia za elektronickú diaľničnú známku, môžu aj v budúcom roku využívať spoplatnené diaľnice a rýchlostné cesty bezplatne.

slovakia

left justify in out

"Registrácia oslobodenia od platenia úhrady z roku 2016 platí aj pre rok 2017. To znamená, že existujúce registrácie oslobodených vozidiel zostanú v platnosti aj v budúcom roku. Oslobodené vozidlá nemusia o registráciu žiadať opätovne," informovala v stredu hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti, a. s. (NDS) Eva Žgravčáková.


Registrácia oslobodenia od platenia úhrady za diaľničnú známku je platná dovtedy, dokedy sa nezmenia podmienky registrácie, čiže do ukončenia platnosti parkovacieho preukazu ZŤP. Postup pri podávaní žiadosti o oslobodenie od platenia úhrady sa zmenil od začiatku tohto roka.


"Od tohto dátumu sa žiadosti podávajú priamo cez internetový portál www.eznamka.sk alebo prostredníctvom vybraných obchodných miest. Žiadosti o oslobodenie od platenia úhrady sa už neposielajú poštou na adresu našej spoločnosti," uviedla Žgravčáková. Držitelia parkovacieho preukazu ZŤP, ktorí ešte nepožiadali o registráciu vozidla, sa môžu zaregistrovať aj elektronicky na webovej stránke www.eznamka.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies