Film Karlos zachytáva extrémneho človeka a dobu

NETKY.SK • 24 August 2023, 12:30 • 2 min
Film Karlos zachytáva extrémneho človeka a dobu

Dvojica režisérov Michal Samir a Šimon Šafránek práve dokončuje celovečerný dokument o jednom z fenoménov dneška Karlosovi Vémolovi. Film s výstižným názvom má ambíciu odhaliť, aký je Karlos Vémola mimo svetla reflektorov.

slovakia

left justify in out

Podľa tvorcov nejde iba o medailón, ktorý ťaží zo súčasnej popularity českého bojovníka, ale o filmový obraz osobnosti, ktorá zmenila popkultúrny život v Česku. Michal Samir začal s Karlosom točiť už pred viac než desiatimi rokmi v Londýne.

Tvorcovia predstavujú prvé zábery. Film zamieri do kín v januári 2024.

Atraktívne časti filmov by mali tvoriť unikátne zábery z minulosti staré cez desať rokov, ktoré doposiaľ nikto nevidel. „Poznáme sa dlho, intuitívne som točil Karlosa už pred mnohými rokmi v Londýne. Máme preto natočeného Karlosa nie ako celebritu, ale ako naozajstného chlapca z Olomouca, ktorý sa pretĺka životom,“ hovorí režisér Michal Samir.

Práve ten sa s Karlosom pozná takmer pätnásť rokov, ich vzťah tvorcom ponúka otvorenosť, úprimnosť a možnosť odpovedať na otázku: Kto vlastne je Karlos Vémola a odkiaľ sa vzal. Samotný zápasník poskytol pre film aj archív osobných fotografií.
 
Zmiešané zápasy MMA sa pohybujú na pomedzí športu, zábavy a bulváru, Vémola je tým, kto tento fenomén pomáhal v Česku utvárať.
 
Je to film o extrémnom človeku a extrémnej dobe,“ popisuje Michal Samir.Karlosov život je fascinujúci, extrémny a úplne odlišný od toho, na čo sme sami zvyknutí. Náš dokument ho reflektuje nielen ako bojovníka a hrdinu davu, ale zároveň ako otca, partnera, nežného milovníka zvierat, a súčasne ako neústupného, hraničného človeka, ktorý po svojom okolí často žiada nemožné – prispôsobiť sa jeho životnému štýlu a tempu.
 
Vémolov život bol vždy plný priepastných protikladov, od detstva žil za hranou - či už toho dobrého alebo zlého. Ako malý sa bil na uliciach Olomouca, po škole odišiel do Londýna, kde sa živil ako vyhadzovač, preslávil sa, šiel do väzenia, znovu sa preslávil, vypredal O2 arénu a stal sa celebritou.
 
Film, rovnako ako Karlosov život, je nebezpečná jazda, ktorá začína v olomouckých Hodolanoch, pokračuje cez kluby na londýnskych perifériách a eskaluje križovatkou, na ktorej sa teraz ako človek i zápasník vo svojom veku ocitá,“ uzatvára Samir.
 
Producentmi sú Bontonfilm Studios, Silk Films, Barletta. Hlavným partnerom filmu je Oktagon, partnerom je Progresus Invest Holding.
 
Scenár a réžia: Michal Samir a Šimon Šafránek
Kamera: Martin Douba
Strih: Šimon Hájek

   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Róbert Kmeťo
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies