VIDEO: Pápež si opäť získal srdcia ľudí: Toto dovolil chorému dievčaťu

NETKY.SK • 22 August 2019, 8:53 • 2 min
VIDEO: Pápež si opäť získal srdcia ľudí: Toto dovolil chorému dievčaťu

VATIKÁN - Pápež František je známy svojím otvoreným myslením, a tak istému dievčatku umožnil niečo, s čím by ktokoľvek iný mohol mať problém.

slovakia

left justify in out

Pápež v stredu dovolil dievčatku trpiacemu nezverejnenou chorobou, aby sa počas väčšiny generálnej audiencie vo Vatikáne nerušene pohybovalo po pódiu, tlieskalo a tancovalo. Dav prítomných ľudí to potešilo.

 

Dievča vykĺzlo matke v prednej časti audienčnej siene a dostalo sa na veľké mramorové pódium. Postávalo pred pápežom, chodilo dozadu a dopredu, poskakovalo a občas hlasno, prudko tlesklo.

 

img

 

František naznačil ochranke, aby dievčatko nechala tak. To sa vrátilo k matke, ktorá sa ho snažila upokojiť, ale dcéra jej znova vykĺzla a vrátila sa na pódium. To vyvolalo potlesk davu ľudí, prítomných vo vatikánskej audienčnej sieni. "Toto úbohé dievča je obeťou choroby a nevie, čo robí," povedal František na záver audiencie, ktorá trvala vyše hodinu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EN: Without communion and without compassion that is constantly nourished by prayer, theology not only loses its soul, but loses the intelligence and the ability to intepret reality in a Christian way. PT: Sem comunhão e sem compaixão, constantemente alimentadas pela oração, a teologia não só perde a alma, mas perde a inteligência e a capacidade de interpretar de maneira cristã a realidade. ES: Sin comunión y sin compasión, alimentadas constantemente por la oración, la teología no solo pierde el alma, sino también la inteligencia y la capacidad de interpretar cristianamente la realidad. IT: Senza comunione e senza compassione, costantemente alimentate dalla preghiera, la teologia non solo perde l’anima, ma perde l’intelligenza e la capacità di interpretare cristianamente la realtà. DE: Ohne Gemeinschaft und ohne Mitleid, die beständig vom Gebet getragen werden, verliert die Theologie nicht nur die Seele, sondern sie verliert die Intelligenz und die Fähigkeit, die Wirklichkeit christlich zu deuten. PL: Bez komunii i bez współczucia, nieustannie karmionych modlitwą, teologia nie tylko traci duszę, ale gubi zdolność rozumienia i interpretowania rzeczywistości w sposób chrześcijański. #veritatisgaudium , #naplesvisit , #visitanapoli , #visitanápoles, #besuchneapel , #PodróżNeapol

Príspevok, ktorý zdieľa Pope Francis (@franciscus),

"Opýtam sa jedno a každý by si mal v hĺbke duše odpovedať. Modlil som sa za ňu, keď som ju videl? Modlil som sa k Bohu, aby ju uzdravil a ochránil? Modlil som za jej rodičov a jej rodinu? Keď vidíme človeka, ktorý trpí, musíme sa modliť. Táto situácia by nám mala poslúžiť na to, aby sme si vždy kládli túto otázku," nabádal pápež.

 

Podobná situácia nastala aj vlani, keď František dovolil autistickému chlapcovi na tomto pódiu nerušene pobehovať a šantiť.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona