Záťah kukláčov v Dunajskej Strede! Výbuch bankomatu zo začiatku roka je objasnený

NETKY.SK • 9 Jún 2021, 15:19 • 2 min
Záťah kukláčov v Dunajskej Strede! Výbuch bankomatu zo začiatku roka je objasnený

TRNAVA - V putách skončili po policajnej razii trnavských a dunajskostredských policajtov a kukláčov PPÚ Trnava dvaja muži vo veku 31 a 27 rokov.

slovakia

left justify in out

Podľa obvinenia 12. januára skoro ráno v obci Štvrtok na Ostrove v okrese Dunajská Streda vpustili do bankomatu výbušnú zmes z plynovej bomby a na diaľku ju odpálili.

 

img


"Pri výbuchu poškodili nielen bankomat, ale aj budovu, v ktorej bol umiestnený. Jeden z nich vošiel do obchodu a z vybuchnutého bankomatu zobral všetky kazety s hotovosťou a z miesta činu ušli. Páchatelia si z krádeže odniesli niekoľko stotisíc eur," informuje polícia na sociálnej sieti.

 

Okrem toho spôsobili aj ďalšie škody na majetku za viac ako 28-tisíc eur. Dnes už obaja čelia obvineniu z obzvlášť závažného zločinu krádeže v súbehu so zločinom poškodzovania veci.


Vyšetrovateľ zároveň spracoval návrh na ich väzobné stíhanie. Do rozhodnutia súdu budú obaja muži v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny im môže hroziť v zmysle zákona strata slobody na 10 až 15 rokov. Polícia v súvislosti s touto dvojicou preveruje aj ďalšie podobné prípady.

 

img


Kriminalisti na mieste činu zaistili viacero významných dôkazov, ktoré nakoniec pomohli spolu s ďalšími operatívnymi informáciami usvedčiť osoby. Z policajného vyšetrovania je zatiaľ zrejmé, že sa muži na krádež vopred pripravovali. Z protiprávnej činnosti ich usvedčili nakoniec aj tri domové prehliadky v meste Galanta a v obci Jelka.

 

Policajti pri nich našli a zaistili finančnú hotovosť, vozidlo VW Passat, ktoré bolo použité pri trestnej činnosti, tlakové nádoby a tzv. zastavovacie ježe. Pri služobnom zákroku museli policajti z dôvodu bezpečnosti usmrtiť dva psy bojových plemien.

 

img

 


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies