Držiteľ fínskej zlatej prilby mieri do Čeľabinska

NETKY.SK • 8 November 2013, 11:27 • 2 min
Držiteľ fínskej zlatej prilby mieri do Čeľabinska

ČEĽABINSK - Český hokejista Radek Smoleňák opúšťa klub fínskej Liigy Lahti Pelicans a mieri do Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Ďalším pôsobiskom 26-ročného rodáka z Prahy bude Traktor Čeľabinsk. Bez uvedenia ďalších podrobností o tom informuje Sportbox.ru.

slovakia

left justify in out

Smoleňák vo štvrtok debutoval v českej reprezentácii, keď na turnaji Karjala Cup nastúpil proti Švédsku. "Smoleňák mal veľmi dobrý začiatok sezóny, takže jeho odchod nie je pre nás prekvapením. Vedeli sme, že ak sa naskytne možnosť, pôjde do Kontinentálnej hokejovej ligy. Želáme mu v novom pôsobisku všetko dobré," uviedol na klubovom webe predseda predstavenstva Pelicans Ilkka Kaarna. 

Smoleňák odohral v tejto sezóne za Lahti 21 stretnutí, v ktorých strelil štrnásť gólov a pridal päť asistencií. V súčasnosti je tretím najproduktívnejším hráčom Liigy a jej najlepším strelcom, vďaka čomu nosil v zápasoch zlatú prilbu. Rovnaký postup zvolil už vlani, keď po 32 dueloch zamieril z Lahti do Nižného Novgorodu a napokon sezónu dohral vo švédskej Timre. Počas kariéry hral aj v NHL za Tampu Bay a Chicago, v Európe pôsobil v Kladne, Sparte Praha, Ässäte Pori. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies