Drsné vyjadrenie ruského veľvyslanca: „Nie sme agresívni voči ukrajinskému ľudu, ale voči chunte, ktorá je pri moci v Kyjeve."

NETKY.SK • 24 Február 2022, 09:23 • 2 min
Drsné vyjadrenie ruského veľvyslanca: „Nie sme agresívni voči ukrajinskému ľudu, ale voči chunte, ktorá je pri moci v Kyjeve."

NEW YORK - Ruský veľvyslanec pre OSN Vasilij Nebenzia na mimoriadnom zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN o rusko-ukrajinskej kríze v stredu neskoro večer vyhlásil odvážne slová.

slovakia

left justify in out

„Na záver by som chcel povedať, že nie sme agresívni voči ukrajinskému ľudu, ale voči chunte, ktorá je pri moci v Kyjeve," vyhlásil Nebenzia v newyorskom sídle OSN. Rusko aktuálne predsedá 15-člennej Bezpečnostnej rade OSN.

 

img

 

Stály predstaviteľ Ukrajiny pri OSN Sergij Kyslycja požiadal radu, aby spravila "všetko pre zastavenie vojny" proti jeho krajine, uvádza AFP. „Je zodpovednosťou týchto orgánov, aby zastavili vojnu," vyhlásil na zasadnutí Kyslycja.

 

Mimoriadne zasadnutie sa začala krátko po tom, ako ruský prezident Vladimir Putin v televíznom prejave ohlásil vojenskú operáciu na Ukrajine.

 

Nebenzia a Kyslycja si vymenili niekoľko ostrých poznámok. Nebenzia vyhlásil, že Rusko vykonáva na území Ukrajiny iba "špeciálnu vojenskú operáciu". „Toto sa nenazýva vojna," povedal Nebenzia svojmu ukrajinskému kolegovi, píše AFP.

 

Kyslycja po zasadnutí BR OSN označil komentáre ruského ambasádora o tom, že ruský vpád nie je vojnou, za "šialenstvo".

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: VIDEO: Rusko útočí na Ukrajinu! Zatiaľ neohrozuje civilistov

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies