Trebišovská nemocnica zrekonštruovala centrálne operačné sály

NETKY.SK • 24 September 2023, 19:00 • 2 min
Trebišovská nemocnica zrekonštruovala centrálne operačné sály

TREBIŠOV - V nemocnici v Trebišove kompletne zrekonštruovali centrálne operačné sály. Ich kapacita sa zvýšila o dve operačné sály, priestrannejší a lepšie vnútorne organizovaný priestor zabezpečuje lepší manažment pacienta a vďaka tomu skrátenie čakacích lehôt. Za sieť nemocníc Svet zdravia, pod ktorú trebišovská nemocnica patrí, o tom v piatok informovala Bibiána Ovečková.

slovakia

left justify in out

Rekonštrukcia bola spolufinancovaná z eurofondov, celková investícia dosiahla takmer 2,5 milióna eur. Výsledkom je podľa nemocnice šesť nových operačných sál, samostatný vstup na oddelenie ARO či moderná pred a pooperačná starostlivosť.

 

"Viac operačných sál, laminárne prúdenie vzduchu a novodobé vybavenie budú uľahčovať prácu zdravotníckemu personálu a zároveň prispejú k ešte bezpečnejšej a kvalitnejšej starostlivosti," uviedol Radoslav Čuha, generálny riaditeľ siete ProCare a Svet zdravia.

 

Nové centrálne operačné sály uzatvárajú viaceré eurofondové rekonštrukcie v trebišovskej nemocnici, ktoré sa začali realizovať ešte v roku 2019. Súčasťou tohto balíka bola modernizácia pôrodnice, novorodeneckého oddelenia, nový urgentný príjem a internisticko-neurologický lôžkový klaster. Patrí k tomu aj dovybavenie rádiodiagnostického pracoviska novým CT prístrojom a oddelenia anestéziológie a multiodborovej intenzívnej starostlivosti (OAMIS) novým systémom na sledovanie vitálnych funkcií pacientov. Celková hodnota investícií dosiahla takmer deväť miliónov eur.

Operačné sály v zaradení renovovali po 45 rokoch. "Vďaka dotácií z eurofondov sme zrekonštruovali väčšinu lôžkových pracovísk poskytujúcich akútnu starostlivosť a chceme ju ďalej rozvíjať v maximálnom rozsahu, ako nám to optimalizácia siete nemocníc, tzv. OSN, umožní," uviedol Juraj Bazár, riaditeľ nemocnice.

 

Ďalej sa rozširuje spolupráca nemocníc v Trebišove a Michalovciach v jednodňovej operatíve na gynekologických, chirurgických a ortopedických výkonoch. V pláne je otvorenie ortopedickej ambulancie, ktorú budú zastrešovať lekári z Michaloviec, keďže trebišovská nemocnica nateraz nedisponuje ortopedickou ambulanciou.

 

Obnovu priestorov v trebišovskej nemocnici ocenil aj predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka s tým, že ide o príklad využitia eurofondov v prospech pacientov a vybudovania kvalitných služieb pre celé okolie južného Zemplína.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Zzz.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies