Donald Trump a Kim Čong-un sa pravdepodobne stretnú v Singapure

NETKY.SK • 7 Máj 2018, 09:52 • 2 min
Donald Trump a Kim Čong-un sa pravdepodobne stretnú v Singapure

SOUL - Pravdepodobným miestom júnového summitu amerického prezidenta Donalda Trumpa a severokórejského vodcu Kim Čong-una bude Singapur.

slovakia

left justify in out

Prelomové stretnutie sa malo uskutočniť v polovici júna. Pravdepodobnosť, že sa tak stane v Singapure, sa výrazne zvýšila po tom, ako sa Trump rozhodol tento mesiac privítať juhokórejského prezidenta Mun Če-ina v Bielom dome.

 

Trump potvrdil, že obe strany sa už dohodli na termíne, ako aj mieste summitu, ktorý bude prvým medzi úradujúcim americkým prezidentom a severokórejským vodcom. Konkrétne údaje však Washington neposkytol.

 

Šéf Bieleho domu naznačil, že vhodným miestom pre summit by bola demilitarizovaná zóna medzi Kóreami. Ďalšími zvažovanými miestami blížiaceho sa summitu sú Švajčiarsko a Mongolsko.

 

Prípravy na stretnutie sa zintenzívnili po medzikórejskom summite, ktorý sa konal koncom apríla v demilitarizovanej zóne. Pchjongjang a Soul sa na ňom dohodli, že sa budú usilovať o úplné jadrové odzbrojenie Kórejského polostrova a ešte tento rok formálne ukončia kórejskú vojnu, ktorá zúrila v rokoch 1950-1953 a bola ukončená iba prímerím.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies