Prezidentka SR oceňuje rozhodnutie Najvyššieho súd SR v prípade vraždy Kuciaka

NETKY.SK • 15 Jún 2021, 20:19 • 2 min
Prezidentka SR oceňuje rozhodnutie Najvyššieho súd SR v prípade vraždy Kuciaka

BRATISLAVA - Najvyšší súd SR (NS SR) podľa prezidentky SR Zuzany Čaputovej dnes urobil pre obnovenie dôvery v justíciu veľmi dôležitý krok.

slovakia

left justify in out

Hlava Slovenskej republiky tak reagovala na rozhodnutie NS SR, ktorý dnes zrušil rozsudok Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) zo septembra 2020 v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a vraždy Petra Molnára. 

 


Čaputová podotkla, že aj keď sa trápenie rodičov a blízkych Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej po dnešnom rozhodnutí NS SR nekončí, sú zase o krok bližšie k spravodlivosti.

 

"Ján Kuciak poukázal na cynizmus mocných a aj so svojou priateľkou Martinou Kušnírovou na to doplatili životmi. Aj od vyšetrenia ich vraždy a potrestania všetkých jej vinníkov sa preto dnes odvíja dôvera verejnosti v štát a jeho inštitúcie," uviedla prezidentka s tým, že NS SR pre obnovenie dôvery v justíciu dnes urobil významný krok.

 

img


Senát NS SR zároveň vrátil konanie do Pezinka na ŠTS. Konkrétne má prvostupňový súd opätovne prejednať obžalobu voči Marianovi K. a Alene Zs. V prípade Tomáša Szabóa síce pôvodný trest 25 rokov zrušil, nahradil ho však rovnakým. Dôvodom boli textové chyby vo výroku o vražde podnikateľa Petra Molnára.

 

Najvyšší súd zrušil rozsudok v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona