Smer-SD: Ministerstvo životného prostredia je v absolútnom područí tretieho sektora a mimovládok

NETKY.SK • 3 Január 2022, 10:52 • 2 min
Smer-SD: Ministerstvo životného prostredia je v absolútnom područí tretieho sektora a mimovládok

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady Richard Takáč uviedol v hodnotení roku 2021 v oblasti životného prostredia, že reformu národných parkov, ktorá prešla minulý rok v decembri, napísali v Bratislave za zeleným stolom.

slovakia

left justify in out

„Jediné, čo sa takzvanou reformou národných parkov odhalilo je, že ministerstvo životného prostredia je v absolútnom područí tretieho sektora a mimovládok," skonštatoval Takáč. Má tiež pochybnosti, či za reformou nie je snaha získať peniaze z plánu obnovy tak, aby ich využili mimovládne organizácie.

 

img

 

Takáč poukazuje, že minister životného prostredia Ján Budaj  obišiel "zaužívané legislatívne kroky" a reformu predložil cez koaličných poslancov NR SR ako poslanecký návrh. „Žiadne medzirezortné pripomienkové konanie, žiadne diskusie naprieč dotknutých subjektov. Žiadne vyčíslené dosahy, žiadne dosahy na sociálny život v regiónoch," tvrdí.

 

Takáč zároveň pripomenul, že Smer-SD odmieta reformu, ktorá sa dotkne tisícok ľudí a zlikviduje vidiek.

 

Prečítajte si: Mária Kolíková plánuje predložiť ďalšie novely

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies