Deti potrebujú humanitárnu pomoc najviac od konca druhej svetovej vojny

NETKY.SK • 2 Január 2023, 15:00 • 2 min
Deti potrebujú humanitárnu pomoc najviac od konca druhej svetovej vojny

RÍM - Humanitárnu pomoc potrebuje v súčasnosti najviac detí od skončenia druhej svetovej vojny. Deti a ich rodiny po celom svete trpia v dôsledku kríz, konfliktov, epidémií, vysídľovania a zvyšujúcej sa miery podvýživy, uviedol v piatok Detský fond OSN (UNICEF). TASR informuje na základe správy agentúry ANSA.

slovakia

left justify in out

"Bezprecedentné záplavy v Južnom Sudáne mali devastujúce dôsledky pre tamojšie rodiny. Úroda bola zničená, pastviny zaplavené a rodiny nútené ujsť z domovov," upozornil hovorca Detského fondu OSN pre Taliansko Andrea Iacomini. Ďalej spomenul tohtoročné rozsiahle záplavy v Pakistane, ktoré postihli milióny ľudí, ako aj situáciu v Keni, ktorá zápasí s najhorším suchom za 40 rokov. Politická nestabilita, environmentálne zmeny, ako aj hospodárska a zdravotnícka kríza prispeli k vnútornému vysídleniu približne 1,7 milióna ľudí v západoafrickej Burkine Faso, pričom 60 percent z nich tvoria maloletí. Osem rokov trvajúca vojna v Jemene si vyžiadala už viac než 11.000 zabitých alebo zmrzačených detí. Viac než dva milióny tamojších detí mladších než päť rokov trpia podvýživou. Podľa UNICEFU je situácia mnohých detí veľmi ťažká aj v Konžskej demokratickej republike, Mjanmarsku či na Haiti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona