Dlhoročný hajtman Dolného Rakúska ohlásil odchod z funkcie

NETKY.SK • 17 Január 2017, 15:42 • 2 min
Dlhoročný hajtman Dolného Rakúska ohlásil odchod z funkcie

VIEDEŇ - Hajtman rakúskej spolkovej krajiny Dolné Rakúsko Erwin Pröll oznámil dnes zámer uvoľniť túto funkciu, ktorú zastáva už takmer 24 rokov.

slovakia

left justify in out

Chce tak urobiť po marcovom zjazde Rakúskej ľudovej strany (ÖVP), v ktorej plní úlohu krajinského predsedu.

 

Sedemdesiatročný Pröll, považovaný za jedného z najvýznamnejších aktérov rakúskej politiky, vyhlásil, že sa v marci nebude uchádzať o znovuzvolenie do straníckej funkcie, na čo sa v rámci zasadnutia dolnorakúskeho krajinského snemu vzdá i postu hajtmana. Otázke, kto bude jeho nástupcom, sa má v stredu venovať krajinské vedenie ÖVP, pričom je favoritkou bývalá ministerka vnútra Johanna Miklová-Leitnerová.

 

Najbližšie krajinské voľby sú v Dolnom Rakúsku naplánované na začiatok roka 2018.

 

"Politické konanie znamená aj prevzatie príslušnej zodpovednosti," uviedol Pröll v dnešnom vyhlásení. Vyjadril sa tak krátko po tom, ako sa dostal pod paľbu kritiky v súvislosti s odhalením týždenníka Falter, že z rozpočtu Dolného Rakúska malo byť od roku 2008 poskytnutých alebo prisľúbených celkove 1,35 milióna eur istej súkromnej nadácii. Tá doteraz nerealizovala žiadne zo svojich projektov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies