REPORTÁŽ: TOPFEST odštartoval festivalovú sezónu, užili si ho fanúšikovia, kapely aj Netky!

NETKY.SK • 9 Júl 2021, 14:10 • 2 min
REPORTÁŽ: TOPFEST odštartoval festivalovú sezónu, užili si ho fanúšikovia, kapely aj Netky!

17-ty ročník festivalu TOPFEST odštartoval po náročnom pandemickom roku letnú festivalovú sezónu! Organizátor zvládol všetky protipandemické opatrenia vrátanie testovania návštevníkov. Obľúbený festival sa premiestnil na nové miesto do Jazdiarne Banát v obci Častkovce, kde vyrástlo dokonalé festivalové mestečko. Netkám sa podarilo exkluzívne porozprávať s ťahákom festivalu s českou legendou Kabát, s kapelou HEX aj s českým Freddiem Mercurym z formácie Queenie!

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

Fanúšikovia aj účinkujúci boli nadšení a užili si živé koncerty aj neopakovateľnú festivalovú atmosféru!Prvý deň TOPFESTu odpálili skupiny 4Faces, Heľenine Oči, No Control a punkrocková formácia Bijouterrier so šarmantnou speváčkou Alenou Pajtinkovou alias Zitou Rigondeaux. Bratislavská punková legenda Zóna A koncertovala po prvýkrát po dlhých 11-tich mesiacoch. Vystúpenie si užila aj kapela Smola a Hrušky zo Spišskej Novej Vsi a punková legenda Konflikt, ktorá minulý rok oslávila 30 rokov na hudobnej scéne. Záver prvého dňa patril kapele Horkýže Slíže a ich hitom „Malá Žužu“, „Silný refrén“ alebo „Horí ti maštal“! 

 

img

 

Sobotný program otvorila bratislavská formácia Karpina. Po nej nasledovala kapela Bullet Holes a funky nádielka od nitrianskej skupiny Sematam. Humorné texty a coververzie svetových hitov zahrala kapela Los Brados. Všetkých fanúšikov roztancovala obľúbená bratislavská partička HEX, ktorá zahrala „V piatok podvečer“, „Nikdy nebolo lepšie“ a „Snežný pluh“. Pieseň „Keď sme sami“ venovali HEXáci do neba Petrovi „Duďovi“ Dudákovi, ktorý pred dvoma rokmi prehral boj s rakovinou. 

 

img

 

„Fantastický koncert, úžasné publikum a krásne prostredie. Koncert sme si fakt užili, bolo to skvelé. Živé hranie nám nesmierne chýbalo. Nedá sa to ničím nahradiť. Už sme pár akcií odohrali a vidíme, že to ľuďom chýbalo rovnako, ako nám,“ prezradil frontman Tomáš „Yxo“ Dohňanský. 

 

Potom už pódium patrilo českému Freddiemu Mercurymu a formácii Queenie, ktorá svojou tvorbou vzdáva hold britskej kapele Queen. Svoju šou predviedli Queenie dokonca pred britskou kráľovnou či pred vypredanou O2 Arénou v Prahe a očarili aj festivalové publikum.  

 

„Na TOPFESTe sme hrali po prvýkrát a bolo to bombastické. Tu na Slovensku je to vždy skvelé, takže sem veľmi radi chodíme. K hudbe skupiny Queen mám veľmi blízko už vyše 20 rokov,“ povedal líder kapely Michael Kluch.

 

img

 

Najväčším ťahákom TOPFESTu je už tradične česká kultová kapela Kabát, ktorá fanúšikom predviedla dokonalý rockový nášup. Celý festival si spolu s Kabátom zaskákal a zaspieval megahity „Kto ví jestli“, „Malá dáma“, „Pohoda“ či „Burlaci“

 

„Je to náš prvý koncert po roku a pol. Veľmi sa tešíme na živé hranie. Počas krízy sme cvičili, takže sme vo forme. A teraz pripravujeme nový album a špeciálne turné Cirkus Kabát. A keď sa všetko vráti do normálu, tak odohráme aj odložené turné, s ktorým prídeme aj na Slovensko,“ prezradil spevák Kabátu Pepa Vojtek.

 

img

 

Záver festivalu patril skupine INEKAFE, ktorá naživo predstavila novinku „Všetky skladby sveta“. Líder Vratko Rohoň zaspieval obľúbené „Ráno“„Ružová záhrada“, „Úspešne zapojení“ a festival ukončil skladbou „Záverečná“. Okrem dobrej hudby priniesol TOPFEST aj foodfest so skvelým jedlom a fun zónu, kde nechýbali kolotoče, zábavné hry, jazda na divokom býkovi a vodné športy. Ale najmä fantastickú atmosféru, ktorú si s nesmiernou vďakou užívali účinkujúci aj návštevníci festivalu. 

 

img

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona