Video: Arkadian je nový horor, v ktorom bude hviezdny Nicolas Cage. Tvorcovia brali námet na príšery aj z postavičky Walta Disneyho

NETKY.SK • 15 Apríl 2024, 18:30 • 2 min
Video: Arkadian je nový horor, v ktorom bude hviezdny Nicolas Cage. Tvorcovia brali námet na príšery aj z postavičky Walta Disneyho

Keď si spomeniete na najlepšie monštrá, možno vás napadnú mená ako Xenomorf, Vec alebo dokonca monštrum z Cloverfieldu. Teraz je však čas privítať novú hororovú ikonu: Goofyho, a to preto, že táto Disneyho postavička mala veľký vplyv na dizajn príšer v novom filme Nicolasa Cage Arcadian.

slovakia

left justify in out

Film režíroval Ben Brewer, ktorý sa nedávno pre portál IGN zveril, že si dal záležať na tom, aby zachytil také neobvyklé veci, ktoré mu v detstve pripadali desivé... ako napríklad Goofy.

"Od začiatku som mal predstavu veľkých nočných očí a mohutných rozložitých zubov," povedal."Zuby príliš veľké pre ústa tohto tvora. Veľkou inšpiráciou mi bol Goofy, Disneyho postavička," dodal.

Konkrétne to bola scéna z filmu A Goofy Movie, kde má Goofyho syn Max nočnú moru o tom, že sa premenil na svojho otca, ktorá poslúžila ako inšpirácia pre tvora, ktorý ovládol planétu vo filme Arcadian. Naozaj to nie je tak pritiahnuté za vlasy, pretože tá Goofyho scéna je dosť odbytá. Ako hovorí Brewer, to, čo robí scénu desivou a prečo mu Goofyho vplyv utkvel v pamäti, je nadbytok osobnosti Goofyho rozprávkovej postavy. Brewer pracoval podľa scenára Michaela Nilona a chcel, aby jeho stvorenie malo dušu – aby sa diváci báli a zároveň cítili, že monštrum má osobnosť.

"Dali sme našim tvorom príliš veľa osobnosti, aby to ľudí desilo," povedal Brewer. 

Arcadian sa odohráva po katastrofickej udalosti, ktorá ukončila civilizáciu. O viac ako desať rokov neskôr existujú malé skupiny ľudí, ktorí sa snažia o obnovu. Patrí medzi nich aj Paul v podaní Nicolasa Cage, farmár a otec dvoch chlapcov. Keď sa jedno z detí jednej noci po zotmení neukáže, odštartuje to sériu udalostí, ktoré sa zvrhnú v hrôzu a krviprelievaní.

Film je zaujímavý čiastočne tým, že nikdy nevysvetľuje, ako sa svet stal takým (v jednej scéne hrajú dvaja tínedžeri hru, v ktorej sa snažia uhádnuť, čo sa stalo, a vysvetliť to počas desiatich sekúnd), ani nevysvetľuje, čo presne sú tie bytosti , ktoré v noci prichádzajú terorizovať zvyšky ľudstva. Tie veci vyzerajú čiastočne ako primát, čiastočne ako kôň, ale aj tak trochu ako klbko chrobákov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Screen Rant, IGN, Collider, Foto: MovieWeb / RLJE Films
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies