Izolácia môže v USA trvať až do roku 2022, tvrdí štúdia

NETKY.SK • 15 Apríl 2020, 12:49 • 2 min
Izolácia môže v USA trvať až do roku 2022, tvrdí štúdia

Podľa štúdie Harvardskej univerzity budú možno musieť Spojené štáty predĺžiť opatrenia týkajúce sa sociálneho odstupu až do roku 2022.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Situáciu môže zmeniť zlepšenie zdravotnej starostlivosti či vakcína

"Pokiaľ sa v nemocniciach zásadne nezvýšia kapacity poskytovania intenzívnej starostlivosti, alebo kým nebude k dispozícii účinná liečba či vakcína, sociálny odstup môže byť potrebné dodržiavať s prestávkami až do roku 2022," konštatujú vedci z Harvard T.H. Chan School of Public Health v Bostone v štúdii zverejnenej v utorok v časopise Science.

 

#STAYHOME

Na základe príkladov z Južnej Kóreí a Singapuru vedci zdôrazňujú efektívnosť obmedzení sociálnej interakcie, ktorá znižuje zaťaženie systémov zdravotnej starostlivosti a umožňuje jednoduchšie vystopovať, s kým prišli infikovaní do kontaktu či sledovať dodržiavanie karantény.

 

img

 

Negatívne následky opatrení

Štúdia zároveň pripúšťa, že dlhodobé obmedzenie sociálnych kontaktov by s najväčšou pravdepodobnosťou malo závažné ekonomické a sociálne dôsledky, no negatívne by ovplyvnilo aj vzdelávací systém. Výskumníci sú tiež presvedčení, že šírenie koronavírusu by sa malo sledovať aj v prípade "zjavného potlačenia pandémie", pretože v roku 2024 môže dôjsť k jej opätovnému prepuknutiu.

 

img

 

Infikované sú 2 milióny ľudí

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) varuje, že pandémia ešte určite nedosiahla svoj vrchol. Infikované sú už vyše dva milióny ľudí, pričom ochoreniu COVID-19 doteraz na celom svete podľahlo viac než 124.000 osôb. Viac o koronavíruse v USA sa dozviete v článku "V Amerike boli ľudia nakazení mesiace pred vypuknutím COVID-19 v Číne" alebo pod hashtagmi #usa #koronavirus

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies