Pápež sa počas požehnania modlil i za ukončenie pandémie koronavírusu

NETKY.SK • 27 Marec 2020, 21:26 • 2 min
Pápež sa počas požehnania modlil i za ukončenie pandémie koronavírusu

VATIKÁN - Pápež František v piatok udelil mimoriadne požehnanie Urbi et Orbi (Mestu a svetu), počas ktorého sa v daždivom počasí na ľudoprázdnom na vatikánskom Námestí sv. Petra modlil aj za ukončenie pandémie koronavírusu SARS-CoV-2. Informovala o tom stránka Vatican News.

slovakia

left justify in out

 

Jeho prejav prenášali okrem televíznych a rozhlasových staníc aj moderné komunikačné prostriedky ako Facebook a YouTube.

 

Pripomenul evanjelium

Pápež pripomenul časť z evanjelia podľa svätého Marka a v tejto súvislosti hovoril o "temnote, ktorá sa nahromadila na našich námestiach, uliciach a mestách, a ktorá ovládla naše životy".

 

Pandémia ochorenia COVID-19 ľudstvu podľa pápeža pripomenula, že sme všetci "na tej istej lodi". Takisto uviedol, že Ježiš Kristus sa o veriacich stará viac, než ktokoľvek iný.

 

 

Hovoril o našej zraniteľnosti

František hovoril aj o búrke, ktorá odhalí našu zraniteľnosť a falošné a povrchné istoty, ktorými sme napĺňali naše životy.

V súvislosti s pandémiou ocenil úsilie zdravotníckych pracovníkov, predavačov v obchodoch, policajtov, farárov a dobrovoľníkov.

 

Pápež František počas piatkovej svätej omše, ktorú celebroval v Dome sv. Marty vo Vatikáne, vyjadril vďačnosť tým, ktorí v tomto náročnom období v súvislosti s pandémiou koronavírusu myslia na ostatných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies