Lyžiarske strediská praskajú počas lockdownu vo švíkoch

NETKY.SK • 28 December 2020, 15:46 • 2 min
Lyžiarske strediská praskajú počas lockdownu vo švíkoch

VYSOKÉ TATRY - Napriek zákazu vychádzania a tzv. lokdownu, lyžiarske strediská zostali na Slovensku otvorené, keďže lyžovanie sa považuje za bezpečné ako pobyt v exteréri.

slovakia

left justify in out

 

Nebolo by na tom nič zlé, keby ľudia dodržiavali aspoň 2metrové odstupy, nosili rúška a rešpektovali aj všetky ostatné protiepidemické nariadenia. Fotky, ktoré zachytávajú situáciu na Štrbskom plese však ukazujú niečo úplné iné. Rady na občerstvenie boli bez rozostupov, mnohí rúška nepoužívali ani bez konzumácie jedla a nápojov. 

 

img

 

Antigénove testy

Podľa platnej vyhlášky hygieny, ľudí má na svahoch ochrániť aj antigénový test. Ten pri vstupe na svah, alebo do hotela nesmie byť starší ako 72 hodín. V lyžiarskych strediskách tak vznikli mobiné odberové miesta. Ľudí je ale tak veľa, že napríklad v Tatranskej Lomnici si vystojíte v rade na test aj 4 hodiny. 

 

img

 

Čítajte tiež: Hlavný hygienik Ján Mikas oslovuje pred sviatkami Slovákov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies