Disney+ v auguste odpremiéruje spin-off Mandaloriana Ahsoka. Na čo sa môžu fanúšici Star Wars tešiť?

NETKY.SK • 12 Jún 2023, 12:15 • 2 min
Disney+ v auguste odpremiéruje spin-off Mandaloriana Ahsoka. Na čo sa môžu fanúšici Star Wars tešiť?

BURBANK - Nadchádzajúci spin-off seriálu Mandalorian s americkou herečkou Rosario Dawson v roli Ahsoka Tano bude mať premiéru 23. augusta. Minulý týždeň vyšiel k nemu trailer, v ktorom môžeme vidieť rytierku Jedi Ahsoku Tano, ako aj iné, zatiaľ záhadné, postavy z tohto nadchádzajúceho seriálu.

slovakia

left justify in out

Keďže sme boli pár mesiacov preč od Star Wars, zhrňme si, čo sa deje v galaxii veľmi, veľmi ďaleko. Kniha Boba Fetta sa prelínala s Mandalorianom, pričom sólo séria lovca odmien zrazu nevysvetliteľne odovzdala povestné kľúče stíhačky tomu druhému. Aspoň do šiestej epizódy, kde sa Boba, ktorý bol Mandalorianom, tiež stal Ahsokou. Ak ste to celkom nepochopili, nevadí, poďme sa na to pozrieť trochu bližšie.

 

img

Din Djarin (Mandalorian) (vľavo), ktorý spojil sily s Boba Fettom (vpravo) v boji proti syndikátu Pyke v boji pri Mos Espa

 

Ak si spomínate, ešte dávnejšie (v 2. sérii) v seriáli Mandalorian sa ukázala herečka Rosario Dawsonová ako Ahsoka Tano. V auguste sa o tejto postave dozvedieme niečo viac, keďže dostane svoju vlastnú sériu. Tano urobila svoj veľký návrat do seriálového diania v spin-offe Boba Fett, pokúšajúc sa prerušiť väzbu medzi Mandom a Grogum. Jej opätovné objavenie nás mohlo prinútiť premýšľať, kam by Ahsoka mohla zobrať postavu, keď bude premiéra. V súčasnosti už začíname počuť novinkách o produkcii, vrátane dátumu vydania a komentárov od tvorcu Davea Feloniho.

 

Podľa Disney+ sa Ahsoka začne vysielať 23. augusta 2023. Manda a Groguho sme mohli vidieť začiatkom roka prostredníctvom 3. série Mandaloriana, v ktorej sme mali možnosť hlbšie sa ponoriť do vôd sveta Mandaloru a vidieť rád Mandalorianov v akcii. Teraz je čas vrátiť sa k Ahsoke.

 

img

Rád Mandaloriánov z 3. série.

 

Najbližšia vec, ktorú máme k popisu deja – okrem čistých špekulácií – je to, čo o seriáli povedal pre magazín Vanity Fair hlavný mozog seriálu Mandalorian Dave Filoni. Tu je: ,,Ahsoka je príbehom o pokračovaní. V mojej mysli je to určite smerovanie k cieľu, na rozdiel od malých jedinečných dobrodružstiev. To je to, čo chcem, aby postava robila, a myslím si, že to teraz fanúšikovia chcú. Majú k nej taký vzťah. Len nedávno som začal chápať, že všetky tie deti, ktoré kedysi sledovali Clone Wars, sú teraz oveľa staršie – sú veľmi nadšené zo všetkých vecí, s ktorými vyrastali, tak ako by mali byť."

 

Znie to celkom dobre. Vďaka Disney+ vieme, že dej Ahsoky sa uskutoční päť rokov po Star Wars filme The Return of the Jedi, tak ako aj Mandalorian. Takže to pasuje, že ďalšie dobrodružstvo Tano bude pokračovať v jej ceste z Clone Wars a Rebels - animovaných sérií - ako aj v jej krátkych účinkovaniach v Mandalorianovi a v spin-offe Boba Fett. Posledná séria ukazuje, že Tano, prinajmenšom dočasne, trávi čas s Lukom Skywalkerom, keď rozbehne svoj chrám Jedi.

 

img

Ahsoka Tano v animovanej sérii Clone Wars

 

Ahsoka bude údajne hľadať mladého rebela menom Ezra Bridger (Eman Esfandi), ktorý sa stratil vo vesmíre po nejakom veľkom boji. Darth Vader sa tiež zúčastní ako sériový antagonista, keďže vieme, že herec Hayden Christensen sa opäť prihlásil k tejto legendárnej úlohe. Pravdepodobne sa ukáže v tzv. flashbackoch (spätných zábleskoch z minulosti) alebo ako duch Sily. S Christensenom, ktorý sa ukázal v nedávnom seriáli Obi-Wan, by sa jeho príbeh mohol dostať prakticky kamkoľvek.

 

Možno budeme mať šťastie a uvidíme aj viac času medzi malým Grogu a Ahsokou Tano, kde sa tento mladý padawan môže naučiť pár nových trikov. Svet Hviezdnych vojen si proste nedá pauzu ani nachvíľu, a nám sa to veľmi páči. Nezabudnite si pozrieť nižšie najnovší trailer na Ahsokou, ktorá bude mať premiéru už 23. augusta!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies