Do Európy v noci vtrhnú extrémne silné búrky, preženú sa v troch vlnách

NETKY.SK • 6 August 2019, 20:45 • 2 min
Do Európy v noci vtrhnú extrémne silné búrky, preženú sa v troch vlnách

Krúpy v priemere päť centimetrov, prudké lejaky a vietor, ktorý v nárazoch dosiahne rýchlosť 110 km / h, prinesie do Francúzska, Švajčiarska a Nemecka tlaková níž Xavier, varuje nemecká meteorologická služba.

slovakia

left justify in out

Vo Francúzsku a Švajčiarsku udrie už v utorok podvečer, potom sa presunie do Nemecka. V Česku sa prejaví búrkami v stredu popoludní.

 

Nemecká meteorologická služba varuje, že Nemecko v noci na stredu postihnú tri za sebou idúce extrémne silne búrky.

 

Vo Francúzsku sa najsilnejšie búrky očakávajú na východe krajiny. Sprevádzať ich budú prívalové dažde s krupobitím. Podobná situácia bude panovať aj vo Švajčiarsku.

 

Najviac postihnuté oblasti v Nemecku budú Bavorsko a Hesensko. Búrka odprevadí lejaky a hrozí lokálne rozvodnenie niektorých tokov. Vzhľadom k extrémne silnému vetru sa budú lámať stromy a hrozí aj strhnutie striech.

 

Veľmi nebezpečná situácia by mala nastať na juh od Mainzu, kde sa stretne chladný a horúci vzduch, varujú meteorológovia.

 

 

V stredu ráno budú búrky postupovať celým Nemeckom a po celý deň by malo vytrvalo pršať. Najviac opäť na juhu, pršať by malo ale aj na pobreží Baltského mora.

 

Búrky sa znova tvoria na východe Slovenska

 

Takmer celé východné Slovensko sa ráno prebudilo do rozsiahlej búrky a dažďa. Ten mal rovnaký juhovýchodný smer ako súčasné zrážky.

 

Podobne je na tom aj krajný juhozápad. Nad okolím hlavného mesta a časti Podunajskej nížiny sa od rána strieda oblačnosť a jasným počasím.

 

S búrkami sa môže objavovať aj silnejší vietor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies