Sudkyňa žaluje ministerku Máriu Kolíkovú!

NETKY.SK • 9 December 2021, 11:19 • 2 min
Sudkyňa žaluje ministerku Máriu Kolíkovú!

BRATISLAVA - Dôvodom je vyjadrenie političky v Rádiu Expres týkajúce sa súdnej mapy a sudcov.

slovakia

left justify in out

Bratislavská sudkyňa Dana Jelínková Dudzíková podala žalobu na ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú. Rozhodla sa tak po tom, ako Kolíková v Rádiu Expres vyhlásila, že návrhu súdnej mapy "sa bránia aj skorumpovaní sudcovia“. Sudkyňa uviedla, že sa jej výrok dotkol a podala žalobu na ochranu slobody prejavu sudcu a na ochranu osobnosti. 

 

img

 

Najnovšia verzia súdnej mapy počíta so zrušením 4 okresných súdov. Pôvodne mali ich počet znížiť z 54 na 30. Naďalej však počíta so vznikom mestských súdov v Košiciach a Bratislave. Zostávajúce súdy ostanú ako pracoviská alebo sídla. V praxi dôjde k zväčšeniu obvodov okresných súdov na 30, v ktorých však bude pôsobiť viac pracovísk. Zrušiť by mali Okresný súd Partizánske, Skalica, Bánovce nad Bebravou a Kežmarok.

 

Prečítajte si tiež: Marošovi Žilinkovi sa nepozdáva Kolíkovej novela Trestného zákona

 

Zmena by sa mala týkať aj krajských súdov. Tie chce ministerka ponechať, všetkých 8, ale plánuje zväčšiť ich obvody len na 3. Tretí návrh súdnej mapy podľa ministerky reflektuje pripomienky sudcovskej obce, prokurátorov či poslancov.

 

img

 

K téme: Remišová skritizovala Kolíkovej novelu Trestného zákona. Hovorí o návrate do komunizmu




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies