Niektorí lekári a aj sestričky si toto všímajú medzi pacientmi a veru z toho nie sú práve nadšení

NETKY.SK • 20 Január 2023, 11:00 • 2 min
Niektorí lekári a aj sestričky si toto všímajú medzi pacientmi a veru z toho nie sú práve nadšení

Medzi zdravotným personálom a pacientmi je prirodzene vytvorené puto, lebo človek sa v prípade potreby musí vyliečiť a tí, čo liečia, zasa vykonávajú svoje poslanie, čo by bez prítomnosti pacienta možné nebolo.

slovakia

left justify in out

Ani jednej strane to však nebráni, aby mala menšie či väčšie výhrady, lebo čakajúci by radi čakali menej, či už priamo pred ordináciou alebo aj na termín vyšetrenia a lekári či sestričky by, okrem iného, uvítali aj trochu trpezlivosti a pochopenia.

A potom je tu ešte jedna vec, ktorú si tí, čo pracujú v zdravotníctve, všímajú, a hoci kvôli tomu, samozrejme, nikoho nevyhodia, tiež nie sú ani nadšení.

 

Na pohotovosti

 

Zuzka prišla na pohotovosť s bolesťou brucha, a keďže existovalo podozrenie na zápal slepého čreva, previezli ju na príjem, kde sa jej dostalo jednak podrobnejšie vyšetrenie, a jednak aj infúzia od bolesti.

 

„Ste veľmi pekne oblečená,“ pochválila zdravotná sestra, pričom lekárka, ktorá bola tiež prítomná, horlivo prikyvovala.

 

„Keby ste videli niektorých, ako sem prichádzajú,“ pridala sa aj druhá žena k rozhovoru, „no najhoršie je, že nielenže prichádzajú oblečení veľmi nevhodne, ale často aj neumytí. K lekárovi by sa mal človek obliecť slušne.“

 

Nasledovala dlhá debata medzi sestričkou a lekárkou, pričom si pospomínali na všelijaké skúsenosti a staršia vravela, ako ju už rodičia viedli k tomu, že keď ide na vyšetrenie, mala by preukázať úctu aj zovňajškom a neprísť hocijako.

 

Tepláky

 

Zasa iná pacientka sedela v ordinácii, sestrička jej práve brala krv na podrobnejšie skúmanie. Bola milá, nie ukričaná, a len tak medzi rečou utrúsila.

 

„Ste naozaj pekne oblečená. Ľudia sem chodia v teplákoch, neverili by ste, ale je to tak. Tepláková kultúra sa rozšírila tam, kde by byť nemala.“

 

Pohodlné

 

Nuž v súčasnosti sa kladie dôraz na pohodlie, aby si človek pripadal dobre a príjemne, aby sa nemusel trápiť v oblečení, čo mu nesedí a znepríjemňuje mu priebeh dňa. V móde máme viaceré pohľady, niekomu sa zdá nosenie teplákov správne v každom čase, kým iný takýmto čímsi pohŕda. Otázkou je, či sa máme všade cítiť ako doma, alebo je niekedy úctivé sa prispôsobiť aj miestu či udalosti. V každom prípade je vraj aj medzi teplákmi všakovaké prekvapenie, lebo sa už vymýšľajú aj večerné aj slávnostné aj neviem, aké ešte. Žeby sme o chvíľu nosili namiesto šiat toto oblečenie, predtým patriace len do domov?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies