Deti majú len 50% šancu, že sa nakazia koronavírusom

NETKY.SK • 23 Máj 2020, 14:45 • 2 min
Deti majú len 50% šancu, že sa nakazia koronavírusom

LONDÝN - U detí a neplnoletých osôb je len polovičná šanca, že sa nakazia koronavírusom. Vyplýva to z doteraz najväčšieho prieskumu dôkazov, ktorý uskutočnili výskumníci z University College London a London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Deti sú oveľa menej ohrozené

Podľa ich záverov sú deti pravdepodobne aj menej pravdepodobnými prenášačmi vírusu, výskumný tím však v tejto súvislosti poznamenal, že to stále nie je isté. Je však už jasné, že deti sú oveľa menej ohrozené tým, že by na koronavírus ťažko ochoreli alebo zomreli.

 

Vedci preskúmali vyše 6300 publikácií
Výskumníci preskúmali 6 332 štúdií z celého sveta, z ktorých mnohé neboli oficiálne publikované, aby získali odpovede. Identifikovali pritom iba 18, v ktorých boli použiteľné dáta. Išlo o štúdie, ktoré skúmali, ako sa vírus šíril v školách či domácnostiach.

 

img

 

Deti sú voči vírusu odolnejšie, dôvod nevedno
Analýza ukázala, že u detí bola o 56% menšia pravdepodobnosť ako u dospelých, že sa nakazia od infikovanej osoby. Dôvod, prečo je tomu tak, však ostáva nejasný. Diskutuje sa o tom, že by mohlo ísť o odlišnosti v pľúcach detí, pre ktoré sa nakazia ťažšie, alebo že sú viac vystavené prechladnutiam, ktoré sú príbuzné s koronavírusom, čo u nich môže viesť k vytvoreniu si určitej úrovne imunity.

 

Viac o koronavíruse u detí sa dozviete v článku "Deti majú v nosoch menej receptorov pre koronavírus"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies