V Trnave spustili online objednávanie pacientov

NETKY.SK • 18 November 2019, 12:20 • 2 min
V Trnave spustili online objednávanie pacientov

TRNAVA – Fakultná nemocnica v Trnave sa zapojila do systému online objednávania pacientov na vyšetrenia.

slovakia

left justify in out

Do objednávacieho systému cez objednatvysetrenie.sk sa zatiaľ zapojili tri kliniky - rádiologická, onkologická a klinika anestéziológie a intenzívnej medicíny, informoval Matej Martovič z trnavskej fakultnej nemocnice.

"Systém online objednávania uľahčuje prácu nášmu personálu. Pacientom prináša presný prehľad o voľných termínoch na vyšetrenie. Cieľom nemocnice je postupné zavádzanie tohto systému aj na ostatné kliniky nemocnice,"  povedal o službe pre pacientov generálny riaditeľ nemocnice Daniel Žitňan. Okrem nemocnice už tento objednávací systém využívajú aj desiatky lekárov v Trnavskom kraji.

 

img

Pacient si cez objednatvysetrenie.sk vyberie konkrétne vyšetrenie, dátum a čas vyšetrenia. Samotné objednanie z pohodlia domova je bezplatné a bez potreby registrovania sa na stránke. Pacientovi príde po zadaní telefónneho čísla bezplatná SMS s kódom na potvrdenie objednávky. Systém deň pred vyšetrením upozorní pacienta prostredníctvom bezplatnej SMS na termín a čas vyšetrenia.

Fakultná nemocnica v Trnave sa do tohto systému zapojila vďaka spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom. Práve odbor zdravotníctva krajskej samosprávy už niekoľko mesiacov presviedča lekárov o výhodách tohto systému, ale ich aj školí na jeho používanie. Kraj uhrádza aj všetky náklady, ktoré sú s objednávacím systémom spojené, lekári teda nič neplatia. Tie ambulancie, ktoré sa do systému zapojili, majú podľa riaditeľky odboru zdravotníctva Trnavského samosprávneho kraja Lucie Šmidovičovej pozitívne skúsenosti a spokojní sú aj ich pacienti

 

img

Objednávací systém pomáha k skráteniu čakacích lehôt v ambulanciách. V priemere pacienti čakajú o špecialistu vyše hodinu, u všeobecného lekára okolo 50 minút.  Podľa Ministerstva zdravotníctva sú za čakacie doby a poradie pacientov zodpovední lekári, no pri aktuálnom množstve pacientov je systém neefektívny. Práve online formulár by mal podporiť efektivitu a skrátiť čakaciu dobu. Pre spustenie systému potrebujú lekári len technické zariadenie s prístupom na internet.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies