Trump vyhlásil, že USA budú závislé od ruskej ropy

NETKY.SK • 1 Marec 2021, 12:14 • 2 min
Trump vyhlásil, že USA budú závislé od ruskej ropy

WASHINGTON - Bývalý americký prezident Donald Trump tvrdí, že za vlády Joe Bidena USA už stratili svoje postavenie v energetickom sektore a budú závislé od dovážanej ropy.

slovakia

left justify in out

Počas svojho vystúpenia na konferencii CPAC Trump kritizoval rozhodnutie Spojených štátov vrátiť sa k parížskej klimatickej dohodepodľa neho povoľuje emisie z iných krajín s „nižšími štandardmi“, ako sú Rusko, India a Čína, a zároveň obmedzuje emisie pre USA.

 

Trump povedal, že to bol práve on, kto dosiahol energetickú dominanciu z USA urobil „energetickú superveľmoc – viac ako Saudská Arábia, viac ako Rusko“.

 

„Za vlády radikálnych demokratov sa cena benzínu už zvýšila o tretinu,“ uviedol Trump napriek tomu, že americká administratíva nestanovuje ceny pohonných hmôt. „Teraz budeme závislí od dodávok ropy z Ruska a Blízkeho východu,“ predpovedal Trump.

 

Okrem toho, Trump zaútočil na Bidenove vyhlásenie o multilaterálnom prístupe k svetovým problémom. Amerika si podľa neho nemôže dovoliť riešiť problémy celého sveta.

 

Uviedol tiež, že vďaka Bidenovi na hranici narastá nová prisťahovalecká kríza a návrat Spojených štátov do Svetovej obchodnej organizácie označil za „úspešnú kapituláciu“.

 

Okrem toho potvrdil, že Bidenova vláda zrušila sankcie proti Iránu (pozn. red. v skutočnosti sa tak nestalo).

 

Podľa Trumpa, ak by boli voľby spravodlivé, potom by uzavrel dohody s Teheránom už v prvom týždni druhého funkčného obdobia. Taktiež v svojom vystúpení označil demokratov za čínske bábky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies