Jankovská sa domov nedostala. Pre jej zlý duševný stav ostáva na psychiatrii

NETKY.SK • 9 Marec 2021, 08:16 • 2 min
Jankovská sa domov nedostala. Pre jej zlý duševný stav ostáva na psychiatrii

TRENČÍN – Bývalá štátna tajomníčka na Ministerstve spravodlivosti SR Monika Jankovská ostáva hospitalizovaná na psychiatrii.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom televízia Markíza. Monika Jankovská musí ostať na psychiatrickom oddelení v trenčianskej nemocnici. Dôvodom je jej zlý duševný stav. Uviedol to právny zástupca bývalej sudkyne Peter Erdős.

 

„Jej zdravotný stav je nemenný, je zlý a je v takom rozsahu, že vyžaduje stále hospitalizáciu. Uvidíme časom, akým spôsobom sa to bude vyvíjať a dokedy bude potrebovať ústavnú starostlivosť alebo inú formu zdravotnej starostlivosti,“ priblížil Erdős.

 

Súvisiaci článok: Monike Jankovskej už nasadili monitorovací náramok, dnes sa pravdepodobne dočká vytúženého domova

 

Jankovská sa psychicky zrútila po tom, ako ju vo štvrtok prepustili na slobodu v prípade Búrka. Najvyšší súd SR rozhodol, že bude v tejto kauze vyšetrovaná na slobode pod podmienkou nosenia monitorovacieho zariadenia.

 

Po prepustení ju však čakali elitní policajti, ktorí ju opätovne zatkli pre podozrenia z vydierania a ovplyvňovania svedka Michala Vidu v prípade Fatima.

 

V nedeľu večer (7. marca) o je prepustení rozhodol súd v Trenčíne. Proti uzneseniu súdu podal sťažnosť prokurátor, ktorý nesúhlasí s vyšetrovaním bývalej tajomníčky na slobode.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZOVANÉ Monika Jankovská pôjde na slobodu. Najprv sa však musí zotaviť na psychiatrii

 

Obáva sa z možného ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti. O sťažnosti bude v pondelok (15. februára) rozhodovať trnavský krajský súd.

 

Ešte v priebehu včerajšieho doobedia Jankovskú navštívili probační a mediační úradníci, ktorí jej nasadili monitorovacie zariadenie.

 

Predbežne sa počítalo, že obvinená v poobedných hodinách opustí oddelenie psychiatrie a pôjde domov. Jej zdravotný stav to však neumožňuje.

 

Jankovská totiž vo štvrtok, keď skončila v rukách polície opakovane vyhlásila, že sa zabije.

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZOVANÉ: Jankovská si slobodu neužila, pred väznicou ju čakali kukláči

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies