Deň narcisov pripomenie aj narcismi zdobená električka

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 11:36 • 2 min
Deň narcisov pripomenie aj narcismi zdobená električka

BRATISLAVA - Deň narcisov v piatok 27. marca bude v uliciach Bratislavy pripomínať aj historická električka vyzdobená žltými narcismi. Vozidlo bezplatne poskytne Dopravný podnik Bratislava, ktorý tak podporuje tento charitatívny projekt.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová, narcismi ozdobenou električkou chcú upozorniť ľudí na Deň narcisov a zbierku, do ktorej môžu ľudia prispieť na pomoc onkologickým pacientom.

 

Viac ako jeden milión narcisov sa bude v piatok 27. marca snažiť v slovenských mestách rozdať 15 573 dobrovoľníkov. Pripnutím žltého narcisu ľudia prejavia podporu a spolupatričnosť s pacientmi bojujúcimi s rakovinou. Na pomoc onkologickým pacientom možno prispieť aj finančne. V Deň narcisov možno pacientom prispieť dobrovoľnou sumou do pokladničiek dobrovoľníkov. Každý dobrovoľník zbierky, ktorú organizuje Liga proti rakovine, bude označený špecifickými indikátormi, vďaka ktorým ich bude možné rozoznať. Tie sa každý rok menia, aby sa zabránilo ich zneužitiu. Každý dobrovoľník bude označený rozetou s nápisom Deň narcisov 2015, označením, že je dobrovoľník a jeho číslom. Poznať ich možno aj podľa papierovej pokladničky tyrkysovej farby s kvetom narcisu. Chýbať na nej nesmie logo Ligy proti rakovine, číslo registrácie zbierky a slovo Ďakujeme. Papierová pokladnička bude prelepená bielomodrými ochrannými nálepkami s číslom účtu Dňa narcisov.

 

Do zbierky ku Dňu narcisov možno prispieť do 31. marca aj finančným príspevkom na účet zbierky alebo zaslaním SMS správy s ľubovoľným textom na číslo 848 v sieti všetkých operátorov. Cena jednej SMS je dve eurá, túto sumu operátori odvedú celú na zbierku a zaslanie SMS zákazníkovi nespoplatňujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies