John Cena splnil sen ukrajinskému utečencovi s Downovým syndrómom

NETKY.SK • 11 Jún 2022, 18:00 • 2 min
John Cena splnil sen ukrajinskému utečencovi s Downovým syndrómom

Život niekedy píše neuveriteľné príbehy. Svoje o tom vie aj Miša Rohozyn, 19-ročný fanúšik wrestlera a herca Johna Cenu. Mladík s Downovým syndrómom musel so svojou mamou ujsť pred hrôzami vojny na Ukrajine, čo nenechalo ľahostajným ani 16-násobného šampióna WWE.

slovakia

left justify in out

Rodina Liany Rohozynovej žila v meste Mariupol pokojným životom. Jej syn Miša trpí formou Downového syndrómu a hoci vôbec nerozpráva, jeho vášňou je odmalička profesionálny wrestling. Keď však ruské vojská napadli Mariupol a zbombardovali ich byt, Liana sa v marci rozhodla opustiť Ukrajinu. Aby bola zmena prostredia pre jej citlivého syna znesiteľnejšia, vymyslela si príbeh o tom, že ich na konci putovania bude čakať John Cena, plagáty ktorého zdobili steny jeho detskej izby.

 

 

Utečenci napokon v máji našli azyl v holandskom mestečku Huizen, ale keď dorazili do svojho prechodného domova, Miša hľadal Cenu márne, čo ho pochopiteľne sklamalo. Keď však portál The Wall Street Journal predstavil príbeh mladého utečenca a jeho matky širokej verejnosti, 45-ročný Cena neváhal a dohodol si stretnutie s výnimočným fanúšikom. „Keď som čítal o Mišovom príbehu, zasiahlo ma to aj kvôli jeho matke. V tom čase som mal tri dni voľna a nachádzal som sa v Anglicku. Keďže je to hodina cesty lietadlom, rozhodol som sa, že ho navštívim,“ prezradil Cena.

 

 

Stretnutie sa uskutočnilo v utečeneckom centre, kde Miša s mamou dočasne žije. Cena pochopiteľne neprišiel s prázdnymi rukami a svojmu obdivovateľovi venoval tričko, šiltovku a repliku svetového titulu WWE.

 

„Jeho schopnosť byť vytrvalým je obdivuhodná. Slová nikdy to nevzdávaj sú veľmi silné. Myslím si, že Miša a jeho mama sú skvelými príkladmi, že vytrvalosť môže viesť k radosti aj počas tých najťažších chvíľ. Bolo to silné dobrodružstvo, vďaka ktorému som mal možnosť spoznať úžasného nového kamaráta. Ďakujem ti, že mi dávaš silu. Dnes je to špeciálny deň,“ uzavrel predstaviteľ Peacemakera.

 

 

Cena je dlhoročným ambasádorom charitatívnej organizácie Make-A-Wish, ktorá plní želania chorým deťom. Na konte má viac ako 650 splnených prianí, čo z neho robí absolútneho rekordmana. Počas aktívnej kariéry v WWE sa kvôli obchodným vzťahom s Čínou dokonca naučil hovoriť po mandarínsky. V posledných rokoch sa mu darí presadzovať v Hollywoode a úspešne kráča v stopách svojho predchodcu Dwaynea „The Rocka“ Johnsona. Držiteľ niekoľkých wrestlingových rekordov dokonca v úlohe Peacemakera prenikol do populárneho filmového a seriálového univerza DC, keď sa najskôr objavil vo filme Suicide Squad (2021), aby si následne zahral vo vlastnom seriáli na HBO Max.

 

 

Čo sa týka jeho budúcnosti v ringu, spoločnosť WWE oznámila, že sa 27. júna vráti na televízne obrazovky v programe Monday Night RAW. Cena totiž tento rok oslavuje 20. výročie vo wrestlingu a je pravdepodobné, že ho uvidíme zápasiť na niektorom z veľkých letných eventov. Obľúbenec divákov naposledy na minuloročnom Summerslame neúspešne vyzval na titulový zápas WWE Universal šampióna Romana Reignsa. Ak sa „Big Match John“ opäť postaví medzi povrazy, fandiť mu nepochybne bude aj nový kamarát Miša.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies