Demokrati: Strana si na sneme zvolila nové predsedníctvo, šéfom sa stal Jaroslav Naď

NETKY.SK • 3 December 2023, 13:05 • 2 min
Demokrati: Strana si na sneme zvolila nové predsedníctvo, šéfom sa stal Jaroslav Naď

BRATISLAVA - Na Republikovom sneme strany Demokrati sa v Prešove zišlo 120 delegátov z celého Slovenska, ktorí si zvolili nového predsedu strany, členov predsedníctva a tiež etickej, revíznej komisie, vrátane pozície generálneho sekretára strany.

slovakia

left justify in out

Šéfom Demokratov sa stal exminister obrany Jaroslav Naď s podporou 109 hlasov. Na stoličku podpredsedov zvolili delegáti Andreu Letanovskú, Eduarda Hegera, Juraja Šeligu a Františka Oľhu: “Ako predseda sa budem usilovať o vybudovanie strany, ktorá bude obsahovo zaujímavá, silná v regiónoch a atraktívna pre mladých. Ďakujem kolegom za dôveru, Edovi Hegerovi za vždy slušné líderstvo a správne hodnotové nastavenie, v ktorom bolo Slovensko vždy nadradené jeho osobným záujmom.” Povedal vo svojom príhovore Naď a ubezpečil auditórium, že bude všetkým členom strany a najužšiemu vedeniu ako predseda vždy nápomocný o otvorený akejkoľvek diskusii: “Áno, možno nám voľby na prvý pohľad vzali veľa, no pravdou je, že nám dali čosi omnoho cennejšie, a to čas. Čas sa nadýchnuť, stabilizovať, čas rásť. Ako predseda využijem tento čas, toto obdobie najlepšie ako viem,” uzavrel Naď a predstavil ďalších členov predsedníctva, ktorými sa stali: Dorota Nvotová, Kristián Čechmánek, Michal Kiča, Marek Polonec a Jozef Sýkora.

 

 

Delegáti poďakovali doterajšiemu vedeniu strany na čele s Eduardom Hegerom a ocenili rozhodnutie čelných predstaviteľov pokračovať v politickej práci. “Som presvedčený, že Slovensko potrebuje stredopravú demokratickú stranu. Teší ma, že s podporou členskej základne a tiež verejnosti sme dokázali stranu zastabilizovať z finančného hľadiska a najmä, že cítime povzbudenie ľudí pokračovať v odbornej a slušnej politike, ktorú Demokrati presadzujú. Jaro Naď bude skvelý predseda a ja, ako novozvolený podpredseda strany som mu plne k dispozícii pri napĺňaní jeho vízie.” Povedal Heger a poďakoval zúčastneným za doterajšiu prácu a podporu pri výkone mandátu predsedu strany. 



Pozíciu generálneho sekretára strany obhájil Peter Markovič. Vo svojom vystúpení informoval o náraste počtu členov po uplynulých voľbách, nateraz je strana na čísle 392 členov, 20 čakateľov na prijatie a desiatky sympatizantov. Nasledujúce týždne sa nové vedenie strany bude podrobnejšie venovať témam volieb do európskeho parlamentu a prezidentského paláca a bude pokračovať v intenzívnej komunikácií s členskou základňou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor strany Demokrati, Foto: Demokrati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies