O dovolenku v bažine je enormný záujem. Shrekov dom je teraz k dispozícii na prenájom

NETKY.SK • 18 Október 2023, 22:12 • 2 min
O dovolenku v bažine je enormný záujem. Shrekov dom je teraz k dispozícii na prenájom

Očakávajte drevený nábytok, akcenty z kmeňa stromu a okolitú lesnú krajinu. A v pravom štýle Shreka je kúpeľňa umiestnená 20 metrov od hlavného domu.

slovakia

left justify in out

Dovolenkový prenájom, ktorý sa opisuje ako "blatistá, porastená machom a kalná bažina", by obvykle nebýval veľmi obľúbený.

Dom "ako v rozprávke"

Toto nové ponúkané ubytovanie na Airbnb v škótskych vysočinách je výnimkou z tohto pravidla. Dôvodom je to, že ide o vernú rekonštrukciu domova obľúbeného zlého obra Shreka z animovaného filmu spoločnosti DreamWorks Animation.

"Bažina" Shreka sa nachádza na pozemku rezidencie Ardverikie Estate, škótskeho zámku z 19.storočia v škótskych vysočinách, približne 95 kilometrov južne od mesta Inverness.

 

V špeciálnej promo akcii od Airbnb sú dovolenkári pozvaní zaregistrovať záujem o pobyt v bažine - ktorá má kapacitu pre troch hostí vo veku nad päť rokov - od 13. októbra. Iba jedna skupina bude mať šťastie zabezpečiť si pobyt na dve noci, ktorý je naplánovaný na termín od 27. do 29. októbra.

Ubytovanie inšpirované filmom

Dovolenkári budú musieť zorganizovať svoju vlastnú dopravu do a z lokalít vo vysočinách, ale ich pobyt v dome Shreka bude zadarmo. Airbnb zároveň prisľúbilo, že raz daruje príspevok neziskovej organizácii HopScotch Children's Charity, ktorá organizuje dovolenky pre ohrozené a znevýhodnené deti vo Škótsku.

Ide o najnovšiu z rady jedinečných promo ponúk od Airbnb inšpirovaných filmami a televíznymi seriálmi. Minulý rok mali návštevníci Paríža možnosť zostať vo vybavenej izbe v srdci Moulin Rouge, ktorej interiér bol inšpirovaný filmom od Baz Luhrmanna. Nedávno si mohli fanúšikovia Barbie prenajať domček v Malibu s rôznymi luxusnými vymoženosťami a vyskúšať si Barbie-style zážitok.

Ak sú obrázky poskytnuté Airbnb akýmikoľvek odhadmi, dovolenkári sa môžu tešiť na vernú rekonštrukciu skromného bažinatého obydlia Shreka.

Očakávajte drevený nábytok, akcenty z kmeňa stromu a okolitú lesnú krajinu. A v pravom štýle Shreka je kúpeľňa umiestnená 20 metrov od hlavného domu.
V okolí je aj veľa čo vidieť a robiť - od úchvatného Loch Laggan, obklopeného vysokými kopcami, až po divokú krásu národného parku Cairngorms.

Cesta Shreka pokračuje

Filmoví a televízni fanúšikovia by si mohli pamätať rezidenciu Ardverikie z bondovky "No Time To Die", ako aj z nedávnych televíznych seriálov vrátane "Outlander" a "The Crown" (kde barónsky dom slúžil ako rezidencia Balmoral). Dom sa tiež objavil v britskej dráme z počiatku 2000-tych rokov "Monarch of the Glen".

Viacej než dve desaťročia po tom, čo pôvodný film "Shrek" získal Oscara za najlepší animovaný film v roku 2002, sa objavuje pokračovanie, odbočky a atrakcie pre turistov.

Pre fanúšikov "Shreka", ktorí nezískajú miesto v bažine, je vždy možná cesta do "Shrek's Adventure" v Londýne - zážitková turistická atrakcia na južnom brehu mesta, susediaca s London Eye a mestským akváriom.




Preklad textu CNN



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto/text: CNN
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies