Rusko zakáže prevádzkovanie penziónov a hostelov v obytných budovách

NETKY.SK • 4 Apríl 2019, 16:54 • 2 min
Rusko zakáže prevádzkovanie penziónov a hostelov v obytných budovách

MOSKVA - Ruskí zákonodarcovia vo štvrtok schválili návrh zákona o zákaze prevádzkovania penziónov a hostelov v obytných budovách. Podľa expertov na cestovný ruch však toto opatrenie poškodí nízkonákladové cestovanie, informuje tlačová agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Dolná komora ruského parlamentu - Štátna duma - zahlasovala v prospech zákazu "využívania rezidenčných priestorov v nájomných domoch na hotelové služby", uvádza sa na webovej stránke zmieneného zákonodarného orgánu.

 

Návrh zákona, ktorý úrady presadzovali už roky, počíta s implementáciou danej legislatívy od 1. októbra, po letnej sezóne.

Penzióny a hostely sa často nachádzajú v obytných budovách v centrách miest. Poslanci tvrdia, že to porušuje práva miestnych obyvateľov.

 

img

 

Takéto zariadenia by museli pristúpiť k značným úpravám, ak chcú spĺňať legislatívne podmienky. Týka sa to zriadenia samostatných vchodov, inštalovania protipožiarnych alarmov, zvukovej izolácie a predpísaných hygienických zariadení.

 

Zákaz však poškodí cestovný ruch, a to najmä v Petrohrade, druhom najväčšom ruskom meste, kde je 80 percent penziónov a hotelov situovaných v rezidenčných budovách, uviedol šéf asociácie Ligy hostelov Jevgenij Nasonov. Niektoré z nich nebudú mať inú možnosť, ako ukončiť svoju prevádzku, varoval.

 

"V konečnom dôsledku to bude mať dosah na zákazníka, cestovný ruch i ceny," uviedol pre AFP Nasonov. Všeobecne sa očakáva, že návrh zákona v nastávajúcich týždňoch odobrí aj horná komora ruského parlamentu (Rada federácie) a podpíše ho ruský prezident Vladimir Putin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona