REPORTÁŽ: Majk Spirit a Elán na jednom pódiu? Česká skupina MIRAI predstavila song so slovenským raperom a na sLOVEnskom turné zahrá skladbu Zanedbaný sex!

NETKY.SK • 18 Marec 2024, 08:22 • 2 min
REPORTÁŽ: Majk Spirit a Elán na jednom pódiu? Česká skupina MIRAI predstavila song so slovenským raperom a na sLOVEnskom turné zahrá skladbu Zanedbaný sex!

Najpopulárnejšia česká skupina MIRAI spája Česko a Slovensko! Štvorica predstavila nový song so slovenským raperom Majkom Spiritom s názvom Čas rány zahojí, ktorý je ďalšou ochutnávkou ich nového albumu. Novinky aj hity zahrajú miláčikovia publika na sLOVEnskom turné, ktoré štartuje 23. marca v Bratislave! Pre Netky Mirai prezradili, že na turné si pripravili aj prekvapenie v podobe hitu Zanedbaný sex od slovenskej legendy Elán!

slovakia

left justify in out

MIRAI zásobujú fanúšikov novou hudbou a tešia sa na nový album, ktorého sa dočkáme už 12. apríla. Single Dopis, Summer love, All night long a Nespíš naznačujú, že album bude zvukovo veľmi rozmanitý.  

 

Čas je hlavný motív veľkej časti nového albumu. Oslavujeme s kapelou desiate výročie, ja som mal nedávno 30 rokov a aj keď to nebolo v pláne, asi mi to leží na srdci. To, ako všetko rýchlo uteká, a že veľa vecí čas nejako záhadne vyrieši, aj keď tomu nemusíme ísť nutne naproti. Je to také prichádzanie k večným pravdám, ktoré sú tak moc klišé, že už im nedávate váhu, ale niečo málo si odžijete a dáte vesmíru za pravdu,“ približuje Mirai Navrátil tému nového singlu a čiastočne aj celého albumu.

Novinku Čas rány zahojí napísal frontman kapely Mirai Navrátil opäť v spolupráci so svojim dvorným producentom fiedlerskim. Pri skladaní hudby sa obaja hudobníci inšpirovali zvukom dvanásťstrunovej akustickej gitary. V novom singli sa najúspešnejšia česká kapela spojila so slovenským raperom Majkom Spiritom.
 
S Majkom sa poznáme už roky. A päť rokov si posielame demonahrávky a sľubujeme si, že dáme spoločnú vec, ale až teraz sa to stalo. Majk bol pri nahrávaní super profík. Prišiel, dal pár ‚tejkov' a nebolo čo riešiť," prezradil s úsmevom Mirai.
 
O trošku temnejší videoklip sa rovnako ako pri skladbe Nespíš, postarali videotvorcovia z ButterflyKids. Song Čas rány zahojí nájdu fanúšikovia na novom albume, ktorý vychádza začiatkom apríla.
 
Myslím si, že na albume sú silné songy. Napísal som ich asi 40 a na albume skončí len 11. Mám pocit, že je z albumu cítiť sloboda a nie tlak na úspech a čísla. Kapela, ktorá tu je 10 rokov a splnila si po ceste mnoho snov, už robí hudbu hlavne preto, že ju to napĺňa a baví sa tým," láka fanúšikov Mirai.

Nový album privezie štvorica Mirai Navrátil, Šimon Bílý, Michal Stulík a Tomáš Javůrek na prelome marca a apríla v rámci MIRAI sLOVEnsko TOUR 2024 do piatich klubov naprieč celým Slovenskom.
 
Moc sa teším. Na kluby sme posledné roky v Česku nemali vôbec priestor a ja mám hrozne rád tu intenzitu. Slovenské turné pre nás predstavuje špeciálny moment exotiky. Napríklad Košice už sú úplne iný kraj a má to tam celé dosť iný vibe. Navyše to vyzerá, že budú kluby vypredané, čo minulý rok nebolo tak. To sme sa „třepali“, či vôbec niekto príde. A teraz už môžeme prezradiť, že zahráme aj slovenskú skladbu od skupiny Elán Zanedbaný sex," hovorí s úsmevom frontman kapely.

Nenechajte si ujsť hity Když nemůžeš přidej, Vedle tebe usínam, Chci tančit, ale aj novinky z nového albumu na piatich koncertoch od Bratislavy až po Košice. Vstupenky si môžete kúpiť tu.
MIRAI sLOVEnsko TOUR 2024
23.3. 2024 Bratislava - Majestic Music Club
5.4. 2024 Trenčín - Piano Club
6.4. 2024 Žilina - Dom Odborov
11.4. 2024 Košice - Kulturpark
12.4. 2024 Nitra - PKO Nitra



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factoray, Zdroj foto: butterflykids
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies