Del Bosque potvrdil odchod aj Villarovi

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 16:06 • 2 min
Del Bosque potvrdil odchod aj Villarovi

MADRID - Éra trénera Vicenteho Del Bosqueho na lavičke španielskej futbalovej reprezentácie je definitívne minulosťou.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatpäťročný kormidelník už aj prezidentovi národnej federácie RFEF Ángelovi Maríovi Villarovi oznámil, že po ôsmich rokoch vo funkcii nemieni pokračovať. Zmluvu mal podpísanú do júla. Jeho odchod bol v Španielsku považovaný za samozrejmosť, sám to potvrdil už minulý týždeň pre štátny rozhlas, čím len podporil špekulácie o svojom nástupcovi.


Rodák zo Salamancy Del Bosque bol vo funkcii od júla 2008 a Španielov priviedol k titulu majstrov sveta (2010) aj Európy (2012). Jeho misia sa skončila osemfinálovou prehrou na ME 2016 s Talianmi (0:2).
Villarovým favoritom je údajne Julen Lopetegui, ktorý v januári skončil na lavičke FC Porto.

 

Lopetegui v minulosti viedol národné tímy Španielska od 19 do 21 rokov, ale podľa informácií Marcy je krátko pred podpisom zmluvy s anglický druholigistom Wolverhampton Wanderers. RFEF už dlhší čas rokuje so šiestimi kandidátmi, no ani jeden z nich údajne nemá vysoké medzinárodné renomé, resp. nie je cudzincom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies