Žena ukryla pred hurikánom Dorian 79 psov vo svojej spálni

NETKY.SK • 3 September 2019, 21:32 • 2 min
Žena ukryla pred hurikánom Dorian 79 psov vo svojej spálni

Hurikán Dorian cez víkend a v pondelok pustošil Bahamské ostrovy. V ohrození neboli len ľudia, ale samozrejme aj zvieratá.

slovakia

left justify in out

Chella Phillipsová, ktorá vedie psí útulok v New Providence na ostrove Nassau, vo svojom dome schovala takmer 100 psov, 79 ich ubytovala vo svojej vlastnej spálni.

 

Aj keď ostrov Nassau nezasiahol hurikán tak silno ako iné ostrovy, napriek tomu je situácia kritická. Chella Phillipsová, ktorá vedie útulok The Voiceless Dogs of Nassau, v noci zo soboty na nedeľu musela všetky svoje psy plus niekoľko ďalších psov z ulice ukryť vo vnútri domu. Následne zverejnila na svojom facebookovom účte fotografie preplnenej spálne.

 

"97 psov je vnútri môjho domu a 79 z nich je v mojej spálni," napísala Phillipsová v nedeľu. Časť noci strávila upratovaním po veľmi nervóznych zvieratách.

 

"Aspoň rešpektujú moju posteľ a nikto z nich sa do nej neodvážil skočiť," dodala žena. Zároveň poďakovala ľuďom, ktorí jej na poslednú chvíľu darovali klietky, do ktorých mohla umiestniť tie najviac vydesené a choré zvieratá, ktoré potrebujú byť v izolácii.

 

V pondelok sa situácia moc nezlepšila. Voda začala zaplavovať dom a vypadla elektrina. Všetky tri odčerpávacie pumpy vypovedali službu a noc tentoraz žena strávila so svojím bratom vylievaním vody pomocou kýbla.

 

Jej správa sa rýchlo stala virálnou a ľudia z celého sveta už na pomoc zaslali vyše 50-tisíc dolárov. Phillipsová je vďačná, ale jedným dychom dodáva, že na ostatných ostrovoch bude situácia podstatne horšia.

 

"Modlím sa za ostatné ostrovy, ktoré utrpeli nepredstaviteľné škody. Neviem si predstaviť, akoby akýkoľvek pes, akékoľvek živé stvorenie, mohlo vonku prežiť," uviedla Phillipsová.

 

Hurikán Dorian síce zoslabol, ale ďalej zostáva nad Bahamami. Oficiálny počet obetí je päť mŕtvych a 22 zranených, ale počet bude pravdepodobne podstatne vyšší. Odhaduje sa, že Dorian poničil 13-tisíc budov.

 

Bahamy zasiahol hurikán Dorian



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies