Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia vzrástla o 26,5 percenta

NETKY.SK • 25 November 2022, 14:0 • 2 min
Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia vzrástla o 26,5 percenta

BRATISLAVA - Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) v 47. týždni oproti tomu minulému stúpla o 26,5 percenta. V prípade chorobnosti na chrípku a chrípke podobné ochorenia (CHPO) zaznamenali nárast o 6,5 percenta.

slovakia

left justify in out

 TASR o tom informoval Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Epidemiológom v týždni nahlásili 44.919 prípadov ARO. Najvyššia chorobnosť bola v Bratislavskom kraji, najnižšia v Banskobystrickom. Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola vo vekovej skupine nula až päťročných detí. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 1160 osôb, čo predstavuje 2,6 percenta zo všetkých ARO. Ochorenia hlásilo 54 percent všeobecných lekárov pre deti a dorast a 43 percent všeobecných lekárov pre dospelých. Najvyššia proporcia hlásiacich lekárov bola podľa ÚVZ v Banskobystrickom kraji, najnižšia v Bratislavskom. Ako chrípku a chrípke podobné ochorenia (CHPO) nahlásili 3041 ochorení. Najvyššia chorobnosť bola v Trnavskom kraji, najnižšia v Košickom. Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť na CHPO bola v skupine nula až päťročných. ÚVZ tiež informoval, že 32 výchovno-vzdelávacích zariadení nahlásilo prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu. Išlo o 29 materských škôl a tri základné školy. Čo sa týka ochorenia COVID-19, v 47. týždni bolo hlásených spolu 620 pozitívnych vzoriek vyšetrených formou RT-PCR, čo je o 7,7 percenta menej ako v predchádzajúcom týždni. Antigénovými testami odhalili 737 pozitívnych vzoriek, čo je o 6,5 percenta menej než v týždni predtým. "V epidemiologickom informačnom systéme bolo v 47. kalendárnom týždni 2022 spracovaných 1149 prípadov ochorenia COVID-19," dodal ÚVZ. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona