Tvorcovia obľúbeného Černobylu chystajú seriál o Berlínskom múre

NETKY.SK • 28 Február 2020, 10:35 • 2 min
Tvorcovia obľúbeného Černobylu chystajú seriál o Berlínskom múre

Potom, čo stanica HBO odvysielala 5-dielnu televíznu minisérii o černobyľskej jadrovej havárii, všetci fanúšikovia čakali, či sa od ich tvorcov dočkajú ďalšieho podobne ladeného projektu. Vyzerá to tak, že už majú ďalší silný námet.

slovakia

left justify in out

Pôjde o skutočný príbeh 22-ročného študenta, ktorý vykopal tunel pod Berlínskym múrom.

 

Novinka od tvorcov veľmi obľúbeného seriálu

Černobyľ patrí k tomu najlepšiemu, čo za uplynulú dekádu vo svete televíznych seriálov vzniklo. Priaznivé neboli len divácke reakcie, ale aj recenzie kritikov, čo sa nakoniec odrazilo aj na slávnostnom udeľovaní prestížnych ocenení Emmy Awards.

 

 

Z 19 nominácií dokázal Černobyľ získať tri cenné sošky. Ani preto nie je prekvapením, že už čoskoro sa dočkáme ďalšieho podobne ladeného projektu, ktorý opäť pútavo zobrazí udalosti z obdobia studenej vojny.

 

 

Ako informoval portál Deadline, tvorcovia úspešnej černobyľskej minisérie už pracujú na ďalšom námetu, ktorý divákom a milovníkom (nie tak dávnej) histórie ukážu v ďalšom zaujímavom seriálovom spracovaní.

 

Podľa dostupných informácií, sa skupina tvorcov na čele s Jane Featherstone, rozhodla, že sfilmovať námet známeho podcastu Tunnel 29.

 

Ten sleduje skutočný príbeh skupiny nemeckých študentov, ktorí sa rozhodnú vykopať tunel pod Berlínskym múrom zo západného do východného bloku, aby tak pomohli ľuďom utiecť pred komunistickým režimom.

 

Najúspešnejší podcast

Tunnel 29 je 10-dielny podcast, ktorého autorkou je novinárka Helena Merriman. Rozpráva skutočný príbeh 22-ročného študenta Joachima, ktorý v roku 1961 utiekol pred hrozným diktátorským režimom do bezpečia Západného Berlína. O niekoľko mesiacov však začal kopať tajný tunel pod známym múrom, aby pomohol aj ostatným. Aj napriek mnohým nástrahám sa mu podarilo cez tunel z východu na západ dostať 29 utečencov.

 

 

Podcast z dielne rozhlasovej stanice BBC Radio 4 patrí medzi najúspešnejšie podcasty BBC a doteraz zaznamenal viac ako 5 miliónov stiahnutí. Vypočuť si ho môžete napríklad aj na streamovacie službe Spotify.

 

Musíme si počkať

Seriálu sa ale zrejme tak skoro nedočkáme. Produkčná spoločnosť Sister, ktorej šéfkou je práve Featherstoneová, totiž síce práva získala, ale nemá ich jediná.

 

Spolumajiteľom práv na knižnú verziu príbehu, ktorú píše tvorkyňa podcastu Helena Merriman, totiž vlastní aj spoločnosť Hodder & Stoughton, no a na jej sfilmovaní má práva aj spoločnosť Sister. Je preto veľmi skoro hovoriť, kedy sa z tohto námetu stane skutočný seriálový alebo filmový projekt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies