Davis: Británia zváži platby EÚ výmenou za prístup na jej trh

NETKY.SK • 1 December 2016, 14:12 • 2 min
Davis: Británia zváži platby EÚ výmenou za prístup na jej trh

LONDÝN - Británia bude uvažovať o platbách Európskej únii (EÚ) výmenou za čo najlepší možný prístup ostrovných firiem na spoločný trh. Uviedol to dnes britský minister pre brexit David Davis.

slovakia

left justify in out

Britská vláda je "v procese formulovania svojich pozícií" pred formálnym začiatkom rokovaní o odchode z únie, ktoré by chcela odštartovať v marci 2017. Podniky tlačia na vládu, aby objasnila svoje budúce vzťahy s EÚ, nech sa môžu lepšie pripraviť na brexit.

 

Poslanci dolnej komory britského parlamentu sa Davisa opakovane pýtali na možné príspevky Británie do rozpočtu EÚ. Odpovedal im, že odchod z bloku znamená, že o peniazoch britských daňových poplatníkov bude rozhodovať Británia.

 

Na otázku opozičného labouristického poslanca, či bude vláda zvažovať aj platby výmenou za prístup na jednotný trh Davis odvetil, že bude. Hlavným kritériom vlády v Londýne je, aby Británia získala čo najlepší prístup na európsky trh, a ak to bude zahŕňať aj platby EÚ, potom je pripravená to zvážiť, dodal.

 

Davis zároveň poprel správy v médiách, podľa ktorých britský minister zahraničných vecí Boris Johnson údajne povedal niekoľkým európskym veľvyslancom, že podporuje voľný pohyb osôb.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies