Legenda československého hokeja Jozef Golonka spomínal v Bratislave na svoju kariéru. Viete ako ho prezývali?

NETKY.SK • 9 Marec 2024, 07:00 • 2 min
Legenda československého hokeja Jozef Golonka spomínal v Bratislave na svoju kariéru. Viete ako ho prezývali?

Občianske združenie Seniori slovenskej diplomacie (SSD) v spolupráci s Veľvyslanectvom Českej republiky v SR a pobočkou Českej mincovne (ČM) v Bratislave usporiadalo 5. marca 2024 besedu s legendou slovenského a československého hokeja Jozefom Golonkom.

slovakia

left justify in out

Besedu moderovala autorka biografickej knihy „Jozef Golonka - rebel s číslom 9“ Marika Studeničová. Za spoluorganizátorov účastníkov stretnutia privítala riaditeľka pobočky  Českej mincovne Ľudmila Fülöpová, ktorá stručne oboznámila prítomných s aktivitami a produkciou ČM, hlavne s mincami a medailami so slovenskou tematikou.

Na besede sa zúčastnil aj veľvyslanec Českej republiky v SR Rudolf Jindrák, ktorý privítal podujatie venované osobnosti, významnej ako pre Slovákov tak aj pre Čechov.

Počas besedy J. Golonka spomínal na svoje hokejové začiatky, ako dostal prezývku „Žiletka“, na medaily zo zimných olympijských hier, majstrovstiev sveta, ale aj na úsmevné perličky zo svojej hráčskej a trénerskej kariéry. Po moderovanej besede účastníci v jednoduchej súťaži mohli vyhrať hodnotné mince z produkcie Českej mincovne.

Živá neformálna beseda s hokejovou hviezdou pokračovala aj po zakúpení knihy a podpise s venovaním, pri čaši vína.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: MZV SR, Foto: Jozef Golonka poćas besedy. (www.mzv.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies